Κοσμος

Ινδονησία: 6.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νησί Φλόρες μετά από έκρηξη ηφαιστείου

Το Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι έχει εκραγεί 40 φορές από την Κυριακή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ινδονησία: 6.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το νησί Φλόρες μετά από έκρηξη ηφαιστείου
Το Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι είναι ένα από τα 120 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία @ asianewsnetwork / Χ

Ινδονησία: Απομακρύνθηκαν 6.500 άνθρωποι από το νησί Φλόρες μετά από έκρηξη ηφαιστείου

Η Ινδονησία έχει απομακρύνει περίπου 6.500 ανθρώπους στο νησί Φλόρες μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή μεγάλες ζημιές.

Indonesia's Mount Lewotobi Laki-Laki spews towering smoke in fresh eruption | AFP

Οι εκρήξεις στην επαρχία Νούσα Τενγκάρα εντάσσονται στο πλαίσιο της έκλυσης θερμών αερίων που έχει γίνει πιο συχνή τις τελευταίες ημέρες. Το βουνό των 1.584 μέτρων είναι ένα από τα «δίδυμα ηφαίστεια» στην περιοχή Φλόρες Τιμούρ.

Οι αξιωματούχοι καλούν την τοπική κοινωνία, καθώς και τους επισκέπτες και τους τουρίστες, να μείνουν μακριά από μια ακτίνα 4 χιλιομέτρων γύρω από τη ζώνη έκρηξης και να έχουν επίγνωση της πιθανότητας να εισρεύσει κρύα λάβα σε ποτάμια σε περίπτωση έντονης βροχής.

Το Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι έχει εκραγεί 40 φορές από την Κυριακή

Το ηφαίστειο έχει εκραγεί 40 φορές από την Κυριακή, με στήλες καυτών νεφών να υψώνονται 500-1.500 μέτρα στον αέρα. Οι κάτοικοι στα κοντινά χωριά φιλοξενήθηκαν από συγγενείς ή μεταφέρθηκαν σε κέντρα εκκένωσης, καθώς οι αρχές αύξησαν το καθεστώς συναγερμού του ηφαιστείου στο υψηλότερο επίπεδο την περασμένη Τρίτη.

Το Λεβοτόμπι Λάκι-λάκι είναι ένα από τα 120 ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος 270 εκατομμυρίων κατοίκων. Η χώρα είναι επιρρεπής σε σεισμούς και ηφαιστειακή δραστηριότητα επειδή βρίσκεται κατά μήκος του «Δακτυλίου της Φωτιάς», μιας σειράς σεισμικών ρηγμάτων σε σχήμα πετάλου γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Εν τω μεταξύ, στο νησί της Σουμάτρας, το Όρος Μαράπι της Ινδονησίας ξέσπασε και πάλι την Κυριακή, για δεύτερη φορά από τον Δεκέμβριο, εκτοξεύοντας καπνό και τέφρα ψηλά στον αέρα, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα. Τουλάχιστον 100 κάτοικοι εκκενώθηκαν εκεί από την Παρασκευή.

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ