Κοσμος

Με εισιτήριο από σήμερα η είσοδος τουριστών στην Αγία Σοφία

Τι αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο για τις εργασίες αποκατάστασης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγία Σοφία
Αγία Σοφία: Με εισιτήριο από σήμερα η είσοδος τουριστών © EPA / ERDEM SAHIN

Αγία Σοφία: Είσοδος των τουριστών με εισιτήριο - Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου για τις εργασίες αποκατάστασης

Με εισιτήριο θα γίνεται από σήμερα Δευτέρα (15.1) η είσοδος των τουριστών στην Αγία Σοφία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μάλιστα, το Υπουργείο προχώρησε στον διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα εισέρχονται στο μνημείο ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς. Η είσοδος για τους αλλοδαπούς που θα εισέρχονται στο ιστορικό τέμενος για τουριστικούς σκοπούς ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyf23pcfyumh)

Αγία Σοφία: Με εισιτήριο η είσοδος - Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας αναφέρεται στις εργασίες αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου. «Έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας που θα επισκέπτονται για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας το τέμενος θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν από την προβλεπόμενη για αυτό το λόγο είσοδο».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρεται ότι oι εργασίες καθαρισμού και προστασίας των μαρμάρινων καλυμμάτων και των ξύλινων κιγκλιδωμάτων στον όροφο της στοάς του μνημείου πραγματοποιήθηκαν από συντηρητές κατόπιν της έγκρισης και επίβλεψης της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής. Επιπλέον, με ένα ειδικό σύστημα ακουστικών και μέσω ενός QR code οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το μνημείο σε 23 γλώσσες σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς να ενοχλούν τους προσκυνητές που θα προσεύχονται σε αυτό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyenojlo55q9)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.