- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λόιντ Όστιν: Διάγνωση για καρκίνο του προστάτη
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν νοσηλεύτηκε την 1η Ιανουαρίου με ουρολοίμωξη μετά από χειρουργική επέμβαση του Δεκεμβρίου για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, ανακοίνωσε την Τρίτη το Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ.
«Η λοίμωξη του έχει υποχωρήσει. Συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο και αναμένουμε πλήρη ανάρρωση, αν και αυτή μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία», ανέφερε το Γουόλτερ Ριντ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο. «Κατά τη διάρκεια αυτής της παραμονής, ο υπουργός Όστιν δεν έχασε ποτέ τις αισθήσεις του και δεν υποβλήθηκε ποτέ σε γενική αναισθησία».
Σε αμηχανία η κυβέρνηση
«Ο Λευκός Οίκος αγνοούσε για μέρες ότι ο Όστιν νοσηλευόταν», δήλωσε τουλάχιστον ένας αξιωματούχος στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Έτερος ξιωματούχος ανέφερε στο CBS ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε ενημερωθεί για αυτό τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Πέμπτης.
Η είδηση έγινε γνωστή την Παρασκευή από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ που αποκάλυψε ότι ο Όστιν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ την 1η Ιανουαρίου «για επιπλοκές μετά από μια πρόσφατη ιατρική επέμβαση».
Το Πεντάγωνο δεν ανέφερε ποια ήταν αυτή η επέμβαση ή πόσο σοβαρές ήταν οι επιπλοκές. Αργότερα έγινε γνωστό ότι η προγραμματισμένη επέμβαση είχε γίνει στις 22 Δεκεμβρίου, όταν ο υπουργός ήταν σε άδεια. Επέστρεψε στην κατοικία του την επόμενη ημέρα, αλλά την 1η Ιανουαρίου άρχισε να έχει έντονο πόνο και ξαναμπήκε στο νοσοκομείο και μάλιστα στην εντατική.
Από εκεί και πέρα όμως άρχισε να γίνεται γνωστό ότι πολλοί ήταν αυτοί που είχαν μείνει στο σκοτάδι για τη νοσηλεία του υπουργού. Ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν, όπως και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, είχαν άγνοια για ημέρες για την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου το έμαθε στις 2 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος στις 4 του μήνα και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι μόλις στις 5 Ιανουαρίου.
Οι αρμοδιότητες του Όστιν, όπως αναφέρει το Axios, ανατέθηκαν στην αναπληρώτρια υπουργό Καθλίν Χικς, η οποία βρισκόταν σε διακοπές στο Πουέρτο Ρίκο. Η Χικς ενημερώθηκε ότι ο Όστιν νοσηλευόταν μόλις στις 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το CNN.
Ο Όστιν έχει ενημερωθεί και παράσχει την απαραίτητη καθοδήγηση στην ομάδα του από τότε που επανήλθε στα καθήκοντά του το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο Ράιντερ. Ο υπουργός μίλησε με τον πρόεδρο Μπάιντεν το Σάββατο και έχει έρθει σε επαφή με την Χικς, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τους συνεργάτες του.
Ο Όστιν ανέλαβε την ευθύνη για την έλλειψη επικοινωνίας
«Αναγνωρίζω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη δουλειά διασφαλίζοντας ότι το κοινό ήταν κατάλληλα ενημερωμένο» ανέφερε σε δήλωσή του και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι να τα πάω καλύτερα».
Ο κ. Όστιν πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να πω ότι αυτή ήταν η ιατρική μου επέμβαση και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις μου σχετικά με την αποκάλυψη». «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ να επιστρέψω σύντομα στο Πεντάγωνο».
Με πληροφορίες από Axios, Reuters, BBC
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ζώο περιφερόταν ανάμεσα σε εργοστάσια και σπίτια στη Φουκουσίμα
Η εκστρατεία του θυμίζει Τραμπ
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η μητέρα της δημοσιογράφου σε μία εξαιρετικά φορτισμένη αναφορά στην πρόωρα χαμένη δημοσιογράφο
Ποιος είναι ο όρος που θέτει η Τεχεράνη
Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Στο τραπέζι η αύξηση των ευρωπαϊκών βάσεων που θα φιλοξενούν αμερικανικά βομβαρδιστικά
Η Κυπριακή Προεδρία συγκαλεί τους υπουργούς Υγείας για τον συντονισμό των κρατών-μελών
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η δήλωση μετά την αποχώρηση του Ιράν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Η θεωρία των «αγνοούμενων επιστημόνων» και το τραγικό τέλος στην αναζήτηση της Μελίσα Κάσιας
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.