- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουράτ Κουρούμ: Ποιος είναι ο εκλεκτός του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη
Θα δώσει μάχη για την θέση του Δημάρχου απέναντι στον Εκρέμ Ιμάμογλου
Κωνσταντινούπολη: Ο Μουράτ Κουρούμ αντίπαλος του Ιμάμογλου για τη δημαρχία της πόλης
Τον Μουράτ Κουρούμ, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως υποψήφιο για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης στις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου, απέναντι στον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.
Ο 48χρονος βουλευτής Κωνσταντινούπολης και μηχανικός, Μουράτ Κουρούμ, ήταν υπουργός από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2023 στην προηγούμενη κυβέρνηση Ερντογάν.
Τουρκία: Ποιος είναι ο εκλεκτός του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη
Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην 'Αγκυρα και αποφοίτησε στη συνέχεια από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σέλτσουκ. Μεταξύ 1999 και 2005, εργάστηκε ως μηχανικός στον τομέα των κατασκευών, ενώ από το 2006 έως το 2018 υπηρέτησε από διάφορες επιτελικές θέσεις στην κρατική Διεύθυνση Κοινωνικής Στεγαστικής (ΤΟΚΙ).
Ο Μουράτ Κουρούμ, ως πρώην υπουργός Πολεοδομίας, πιστώνεται το πρόγραμμα της ταχείας ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς της 6η Φεβρουαρίου στην ανατολική Τουρκία. Η εμπειρία του στην ανοικοδόμηση αστικών περιοχών και τα προγράμματα αστικής ανάπλασης που εφάρμοσε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προβλέπεται ότι θα αποτελέσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα που θα προβάλλει το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τη θωράκιση της Κωνσταντινούπολης έναντι του επικείμενου μεγάλου σεισμού που προβλέπουν οι σεισμολόγοι.
Ο Μουράτ Κουρούμ είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.
Ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου θα είναι υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHΡ) στην Κωνσταντινούπολη.
Πολιτικό στοίχημα για τον Ερντογάν οι εκλογές της 31ης Μαρτίου
Οι εκλογές της 31ης Μαρτίου αποτελούν για τον πρόεδρο Ερντογάν πολιτικό στοίχημα, καθώς η Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων θεωρείται το «κλειδί» της εξουσίας για ολόκληρη τη χώρα και ο ίδιος ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε το 1994 την ανοδική του πορεία προς την κορυφή του τουρκικού πολιτικού συστήματος. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατόρθωσε το 2019 να κατακτήσει η κεμαλική αντιπολίτευση τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, πρώτη φορά έπειτα από 31 χρόνια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
«Το επιχειρηματικό μας μοντέλο δεν λειτουργεί πλέον σήμερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας
Έρχεται ανακατανομή στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις
Στον απόηχο της μεγαλύτερης ουκρανικής επίθεσης με drones στη Μόσχα την τελευταία διετία
Για πρώτη φορά, δεν έβγαλε ούτε ένα πράσινο φύλλο - Πως χτίστηκε ο μύθος
Τα οφέλη, οι κίνδυνοι, τα ανοιχτά μέτωπα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων 60 ημερών
Από τα χρυσά διαβατήρια μέχρι το «Κράτος Μαφία», οι κρίσεις αλλάζουν πρωταγωνιστές αλλά επαναφέρουν το ίδιο ερώτημα: πόσο ανθεκτικοί είναι οι θεσμοί;
Ξέσπασε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Τραμπ καλεί τη Ρωσία να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.