Κοσμος

Εμπάργκο αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε κολοσσό λόγω απαράδεκτων αυξήσεων στις τιμές

Σταμάτησε η πώληση προϊόντων γνωστής εταιρίας στη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Πόλεμος» μεταξύ βιομηχάνων και σούπερ μάρκετ για τις αυξήσεις στις τιμές ©Unsplash via Getty Images
«Πόλεμος» μεταξύ βιομηχάνων και σούπερ μάρκετ για τις αυξήσεις στις τιμές ©Unsplash via Getty Images

«Πόλεμος» βιομηχάνων - αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη Γαλλία εξαιτίας της ακρίβειας. Γεγονός το πρώτο εμπάργκο σε γνωστά προϊόντα μεγάλης εταιρίας

Σε μια πρωτοφανή κίνηση εν μέσω της καλπάζουσας ακρίβειας προχώρησε η παγκόσμια αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour. Όπως ανακοίνωσε θα σταματήσει να πουλάει προϊόντα της PepsiCo στα καταστήματά της στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία λόγω των «απαράδεκτων αυξήσεων των τιμών» σε δημοφιλή προϊόντα όπως τα πατατάκια Lay's, τα Quaker, το τσάι Lipton αλλά και το ομώνυμο αναψυκτικό.

Εμπάργκο αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε γνωστά προϊόντα ©Unsplash/ Getty Images
Εμπάργκο αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε γνωστά προϊόντα ©Unsplash/ Getty Images

Εμπάργκο λόγω απαράδεκτων αυξήσεων τιμών

Στη θέση των προϊόντων του κολοσσού τροφίμων, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα αναρτήσει πινακίδες στις οποίες θα αναφέρεται ότι το κατάστημα δεν θα διαθέτει πλέον τα προϊόντα αυτά λόγω απαράδεκτων αυξήσεων τιμών.

Το εμπάργκο πώλησης προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρίας άρχισε ήδη στη Γαλλία, ενώ θα επεκταθεί στο Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά η Carrefour, η οποία διαθέτει 12.225 καταστήματα σε περισσότερες από 30 χώρες, δεν ανακοίνωσε πότε θα τεθεί σε ισχύ σε αυτές τις τρεις χώρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy6271bf08y1)

«Πόλεμος» μεταξύ βιομηχάνων - αλυσίδων σούπερ μάρκετ για τις αυξήσεις τιμών

O πόλεμος μεταξύ βιομηχάνων και αλυσίδων σούπερ μάρκετ μαίνεται ήδη στη Γαλλία. Οκτώ πολυεθνικές εταιρείες όπως η Pepsico, ζητούν αύξηση στις τιμές των προιόντων τους σε διπλάσια νούμερα από τον πληθωρισμό. Ωστόσο τα στελέχη των ισχυρών αλυσίδων λιανικής πώλησης δεν θέλουν να τους θεωρούν οι πελάτες ως υπεύθυνους των αυξήσεων.

Το εμπάργκο πώλησης προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρίας άρχισε ήδη στη Γαλλία, ενώ θα επεκταθεί στο Βέλγιο, την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά η Carrefour, η οποία διαθέτει 12.225 καταστήματα σε περισσότερες από 30 χώρες, δεν ανακοίνωσε πότε θα τεθεί σε ισχύ σε αυτές τις τρεις χώρες.

Η PepsiCo ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Carrefour εδώ και πολλούς μήνες και θα συνεχίσει να συνεργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της θα διατίθενται κανονικά.

Η εταιρεία έχει αυξήσει τις τιμές κατά διψήφιο ποσοστό για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, με πιο πρόσφατη αύξηση κατά 11% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Άνοδος πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Με άνοδο έκλεισε ο πληθωρισμός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 2,9% το Δεκέμβριο από 2,4% ένα χρόνο νωρίτερα.

Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 3,7% σε ετήσια βάση από 2,9% το Νοέμβριο. Η μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ για το Νοέμβριο παρέπεμπε σε άνοδο 3%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ