- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραήλ: Και δεύτερος υπουργός υπέρ της εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη Γάζα
Τι δήλωσε ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ
Ισραήλ: Και δεύτερος υπουργός υπέρ της εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη Γάζα. Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ
Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, τάχθηκε με την σειρά του υπέρ της επιστροφής των εβραίων εποίκων στην Λωρίδα της Γάζας και «ενθάρρυνε» τον παλαιστινιακό πληθυσμό να μεταναστεύσει, μία ημέρα αφού παρόμοιες δηλώσεις έκανε το έτερο ακροδεξιό μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ.
«Η προώθηση μίας λύσης που θα ενθαρρύνει την μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας είναι αναγκαία. Είναι μία λύση ορθή, δίκαιη, ηθική και ανθρωπιστική», δήλωσε ο Μπεν Γκβιρ κατά την διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματός του. Τις δηλώσεις ανήρτησε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Απευθύνω έκκληση προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, είναι η ευκαιρία για την εφαρμογή ενός προγράμματος που θα ενθαρρύνει την μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας προς άλλες χώρες του κόσμου». Και πρόσθεσε ότι η αναχώρηση των Παλαιστινίων από την Λωρίδα της Γάζας η οποία θα είναι εκούσια θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των εβραϊκών οικισμών στο παλαιστινιακό έδαφος.
Το Ισραήλ εκκένωσε το 2005 την Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους 8.000 εβραίους εποίκους, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου του τότε πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν για την μονομερή ισραηλινή αποχώρηση από τον θύλακα έπειτα από κατοχή 38 ετών.
Ποιος είναι ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ
Κατά του Μπεν Γκβιρ, αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκή Δύναμη», έχουν απαγγελθεί στο παρελθόν περισσότερες από 50 κατηγορίες για υποκίνηση βίας ή για ρητορική μίσους. Καταδικάσθηκε το 2007 για υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης και υποκίνηση ρατσιστικών ιδεών.
Ένθερμος υποστηρικτής του εποικισμού της Δυτικής Όχθης, έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ της προσάρτησης των κατεχόμενων αυτών παλαιστινιακών αυτών εδαφών.
Την Κυριακή, ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, κάλεσε τους παλαιστίνιους κατοίκους της Γάζας να φύγουν από τον θύλακα για να αφήσουν χώρο για τους Ισραηλινούς που «μπορούν να κάνουν την έρημο να ανθίσει» επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για τις προθέσεις του Ισραήλ να εκκενώσει τον παλαιστινιακό θύλακα εκδιώκοντας τους Παλαιστίνιους από τον τόπο τους επαναλαμβάνοντας τις μαζικές απαλλοτριώσεις του 1948.
Ο Σμότριχ, που έχει αποκλεισθεί από το Πολεμικό Συμβούλιο και από τις συνομιλίες για τις διευθετήσεις σχετικά με το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ισραηλινού στρατού: «Αυτό που χρειάζεται να γίνει στην Λωρίδα της Γάζας είναι να ενθαρρυνθεί η μετανάστευση. Αν υπάρχουν 100.000 ή 200.000 Άραβες στην Γάζα και όχι 2 εκατομμύρια Άραβες, η όλη συζήτηση για την επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Αν τα 2,3 εκατομμύρια του πληθυσμού δεν βρίσκονται πλέον εκεί μεγαλώνοντας με την βλέψη της καταστροφής του κράτους του Ισραήλ, η Γάζα θα αντιμετωπισθεί διαφορετικά από το Ισραήλ», είπε.
«Το μεγαλύτερο μέρος της ισραηλινής κοινωνίας θα πει: γιατί όχι, είναι ωραίο μέρος, ας κάνουμε την έρημο να ανθίσει, δεν βλάπτει κανέναν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορναρίσματα, λεωφορεία και τρίποδα στη μέση του δρόμου
341 οι αγνοούμενοι τουρίστες - Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της καταστροφής
Το περιστατικό συνέβη στο φεστιβάλ Νοαΐν της βόρειας Ισπανίας
Της επιδικάστηκαν 363.000 δολάρια σε αμοιβές
Η στήριξη στα παιδιά, στην LGBTQ+ κοινότητα και στο Black Lives Matter
Περισσότεροι υποψήφιοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο
Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον και η ιταλική Autistici/Inventati
Ο άνθρωπος που έκανε το χρέος μέρος της φιλοσοφίας του
«Είδα τη ζωή μου να χάνεται μέσα σε μια νύχτα και δεν θέλω να τη χάσω ξανά», ανέφερε
Οι γιατροί προειδοποιούν
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και προχώρησε στην άμεση σύλληψή του αλλά και στην κατάσχεση του «όπλου»
Μαζί τους ο 7χρονος πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα 5χρονη Λίλιμπετ
«Η Τουρκία διαμορφώνει την πορεία της ιστορίας μέσω των ευσυνείδητων και ειρηνικών πολιτικών της»
«Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το μυστικό σχέδιο για περικοπές έως 60%
Το σενάριο που προκαλεί αντιδράσεις
384 ταξιδιώτες δεν έχουν εντοπιστεί
Αποφεύγει μια ετυμηγορία σε δίκη που αφορούσε τον σχεδιασμό εθιστικών λειτουργιών σε Facebook και Instagram
Λουλούδια στο αστέρι της στη Λεωφόρο της Δόξας - Εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία της
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Ρωσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.