Κοσμος

Σάμιουελ Χάσκελ: Παραγωγός ταινιών τρόμου και ύποπτος για τρεις δολοφονίες

Γιος ισχυρού παράγοντα στο Χόλιγουντ, εκκεντρικός και εμμονικός με τα όπλα

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάμιουελ Χάσκελ: Ο παραγωγός ταινιών τρόμου και γιος ισχυρού παράγοντα στο Χόλιγουντ κατηγορείται ότι δολοφόνησε και διαμέλισε τη γυναίκα του και τα πεθερικά του

Σάμιουελ Χάσκελ: Ο παραγωγός ταινιών τρόμου και γιος ισχυρού παράγοντα στο Χόλιγουντ κατηγορείται ότι δολοφόνησε και διαμέλισε τη γυναίκα του και τα πεθερικά του

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 η αστυνομία στην Ταρζάνα του Λος Άντζελες δέχτηκε μια κλήση στην οποία ένας κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι είδε μαύρες σακούλες σκουπιδιών με ανθρώπινα μέλη μπροστά στο γκαράζ ενός γειτονικού του σπιτιού. Η διεύθυνση που έδωσε ο μάρτυρας ήταν η κατοικία του 35χρονου κινηματογραφικού παραγωγού Σάμιουελ Χάσκελ. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, αλλά διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν οι σακούλες. Ωστόσο, το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023, ένας άστεγος ψάχνοντας σε κοντινούς κάδους σκουπιδιών βρήκε ένα διαμελισμένο κορμό. Με πλάνα από κάμερες ασφαλείας οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν σύνδεση μεταξύ των λειψάνων και του σπιτιού του Χάσκελ. O Χάσκελ φαινόταν να πετάει μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών σε κάδο απορριμμάτων σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.

Την Τρίτη ο Χάσκελ είχε πληρώσει 4 εργάτες για να απομακρύνουν σακούλες σκουπιδιών από το σπίτι του στην Ταρζάνα του Λος Άντζελες. Ένας εργάτης είπε ότι ο Χάσκελ έδωσε 500 δολάρια για να πετάξουν τρεις μεγάλες σακούλες με πέτρες, όπως ισχυριζόταν αρχικά, ενώ στη συνέχεια είπε ότι περιείχαν «αποκριάτικα κοστούμια». Αλλά οι εργάτες, μόλις πήραν τις σακούλες, αντιλήφθηκαν ότι δεν περιείχαν πέτρες, ήταν μαλακές και μουσκεμένες. Κοίταξαν μέσα κι είδαν ανθρώπινα μέλη. Έκπληκτοι, επέστρεψαν τις σακούλες και τα χρήματα στον Χάσκελ λέγοντάς του ότι δε θέλουν μπλεξίματα και ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία (αλλά όταν η αστυνομία ανταποκρίθηκε, οι σακούλες δεν ήταν εκεί). Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του Χάσκελ την Τετάρτη, βρήκαν αίμα και στοιχεία που μαρτυρούσαν ανθρωποκτονία και τεμαχισμό.

Ο Σάμιουελ Χάσκελ ζούσε εκεί με τη γυναίκα του και τους τρεις ανήλικους γιους του (6,8 και 12 ετών), καθώς και με τα πεθερικά του που είχαν έρθει από την Κίνα για να φροντίζουν τα αγόρια. Τα παιδιά βρέθηκαν και δόθηκαν για φροντίδα στην αδερφή του Χάσκελ. Αλλά η γυναίκα του, η 37χρονη Μέι Λι, καθώς και οι γονείς της δε βρέθηκαν. Ο ακέφαλος κορμός δεν αναγνωρίστηκε εκείνη τη μέρα που εντοπίστηκε, αλλά η αστυνομία υπέθεσε ότι ανήκε στη Μέι Λι (οι γονείς της Μέι Λι αγνοούνται ακόμη). Η αστυνομία συνέλαβε τον Χάσκελ στις 8 Νοεμβρίου ως ύποπτο για τρεις φόνους και η ανακοίνωση της σύλληψης ανέφερε: «Αυτά τα συγκλονιστικά και φρικιαστικά εγκλήματα έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινότητά μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των αγαπημένων προσώπων των θυμάτων σε αυτήν την αφάνταστα δύσκολη στιγμή και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε την απονομή της δικαιοσύνης». Η έρευνα ήταν ακόμη σε εξέλιξη, η αιτία θανάτου της Μέι Λι βρισκόταν υπό διερεύνηση από τον ιατροδικαστή, ενώ ο τρόπος θανάτου δεν αναφερόταν.

Man accused of murdering, dismembering family in Tarzana makes shirtless appearance in court

Ο Σάμιουελ Χάσκελ είναι γιος του Σάμιουελ Χάσκελ III, πρώην τηλεοπτικού παραγωγού βραβευμένου με Emmy, εκτελεστικού αντιπροέδρου και επικεφαλής διεθνούς πρακτορείου ταλέντων. Οι πελάτες του περιλάμβαναν τη Ντόλι Πάρτον, τον Τζορτζ Κλούνεϊ, τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον αδερφό του Βασιλιά Κάρολου, Πρίγκιπα Εδουάρδο. Το 2004 εγκατέλειψε την εταιρία και ίδρυσε την εταιρία παραγωγής ταινιών «Μανόλια Χιλς». Ήταν επίσης Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού Miss America το διάστημα 2015-2017, αλλά παραιτήθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι επέκρινε ορισμένες από τις διαγωνιζόμενες σε ιδιωτικά email, γελοιοποιώντας μια για αύξηση βάρους και περιγράφοντας μια άλλη ως άτακτη.

Ο νεώτερος Σάμιουελ Χάσκελ είναι παραγωγός βίαιων ταινιών τρόμου χαμηλού προϋπολογισμού. Γνώρισε τη Μέι Λι όταν σπούδαζαν μαζί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Northridge. Η Μέι είχε έρθει από την Κίνα λίγο μετά το 2000 για να σπουδάσει Λογιστική. Ήταν μοναχοπαίδι και οι γονείς της πούλησαν το σπίτι τους στην Κίνα για να μπορέσουν να πληρώνουν τα δίδακτρά της. Ο Σάμιουελ και η Μέι παντρεύτηκαν αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο, απέκτησαν το σπίτι στην Ταρζάνα και τρία παιδιά. Η Μέι Λι ήταν η μόνη που πλήρωνε το δάνειο για το σπίτι (7.000 δολάρια τον μήνα), ενώ ο Χάσκελ δε συνεισέφερε. Για να τα βγάζει πέρα η Μέι Λι, έκανε πολλές και διάφορες δουλειές (όπως σύμβουλος σε εταιρία για οικογένειες από την Κίνα που ήθελαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στις ΗΠΑ).

Τον τελευταίο καιρό ο Χάσκελ είχε αποκτήσει δημοφιλία στο Tik Tok με εκκεντρικές αναρτήσεις. Εκκεντρική ήταν και η πρώτη εμφάνισή του στο δικαστήριο στις 9 Δεκεμβρίου. Ήταν γυμνόστηθος, έχοντας κατεβάσει στη μέση του το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, και επεδείκνυε τα γεμάτα τατουάζ χέρια του. Ο δικαστής διέταξε να κρατηθεί χωρίς εγγύηση εν αναμονή της επόμενης εμφάνισής του στο δικαστήριο στις 12 Ιανουαρίου 2024. Στις 19 Δεκεμβρίου 2023 ταυτοποιήθηκε η σορός της Μέι Λι.

Audio reveals new clues after Tarzana man arrested for murder

Η δολοφονημένη σύζυγος του Σάμιουελ Χάσκελ έλεγε για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε φίλους της ότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε και εκείνη ήθελε να τον αφήσει, αλλά φοβόταν ότι θα έπαιρνε την επιμέλεια των γιων τους με τη βοήθεια του πατέρα του, κορυφαίου ατζέντη του Χόλιγουντ. Η Μέι Λι ένιωθε παγιδευμένη κι έλεγε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει διαζύγιο. Ίσως ανέφερε ξανά το θέμα του χωρισμού στον Χάσκελ και εκείνος ξέσπασε και τη σκότωσε. Μια φίλη της Μέι Λι είπε επίσης ότι ο Χάσκελ δεν τα πήγαινε καλά με τη μητέρα και τον πατέρα της Μέι. Οι γονείς της είχαν μετακομίσει στο σπίτι τους στην Ταρζάνα του Λος Άντζελες από την Κίνα πριν περίπου πέντε χρόνια που γεννήθηκε ο μικρότερος γιος για να φροντίζουν τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού. Ο Χάσκελ ήταν αγενής μαζί τους και τους αγνοούσε. Δε μιλούσαν αγγλικά, αλλά ο Χάσκελ δεν έκανε καμιά προσπάθεια να επικοινωνήσει και να αλληλεπιδράσει μαζί τους.

Οι φίλες της Μέι Λι υποψιάστηκαν για πρώτη φορά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ο Χάσκελ πήγε τα παιδιά στο σχολείο -κάτι που έκανε η γυναίκα του σχεδόν πάντα- στις 8 Νοεμβρίου. Πολλές ανησύχησαν όταν δεν έλαβαν νέα της, αφού την είχαν καλέσει το βράδυ της Κυριακής, 5 Νοεμβρίου, και δεν απαντούσε στα γραπτά τους μηνύματα, ενώ πάντα ανταποκρινόταν αμέσως. Περιέγραφαν τον Χάσκελ ως «περίεργο» άνθρωπο, που έκανε απότομες κινήσεις και ταχυδακτυλουργικά κόλπα με τα χέρια του. Μια φίλη είπε ότι όταν τον πρωτογνώρισε, αμέσως σκέφτηκε τον Τζέφρι Ντάμερ, ένιωσε τριγύρω την ίδια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Περπατούσε πολύ γρήγορα με το κεφάλι σκυμμένο, σπάνια κοίταζε ψηλά και δεν έκανε ποτέ οπτική επαφή. Όλοι οι φίλοι της Μέι δήλωσαν συντετριμμένοι. Η Μέι Λι ήταν πολύ ζεστός άνθρωπος και αγαπούσε πολύ τα παιδιά της. Ήταν αυτή στην οποία θα πήγαιναν όλοι αν χρειάζονταν βοήθεια ή συμβουλές, ήταν πάντα θετική, δεν παραπονιόταν ποτέ. Τα αγόρια της ήταν το παν και τα αγόρια την αγαπούσαν πολύ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα πολλών φίλων της Μέι Λι, ο Σάμιουελ Χάσκελ είχε εμμονή με τα όπλα. Είχε ένα σπαθί σαμουράι και μια βαλλίστρα. Έκανε πολεμικές τέχνες και είχε μαύρη ζώνη. Μια γειτόνισσα φίλη της Μέι Λι, μητέρα ανήλικων παιδιών, είπε ότι δεν επέτρεπε στα παιδιά της να πάνε στο σπίτι του Χάσκελ λόγω των όπλων που ήξερε ότι υπήρχαν στο σπίτι. Τα άφηνε να παίζουν με τα παιδιά της Μέι Λι και του Χάσκελ, αλλά μόνο στο γκαζόν της μπροστινής αυλής γιατί φοβόταν ότι κάτι θα μπορούσε να συμβεί κατά λάθος. Oι γιοι του Χάσκελ κόμπαζαν στα άλλα παιδιά της γειτονιάς για τα όπλα που είχαν στο σπίτι, αλλά στη Μέι Λι δεν άρεσε η παρουσία των όπλων στο σπίτι. Η γενική αίσθηση για τους Χάσκελ ήταν ότι επρόκειτο για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Κανείς δε μπορούσε να φανταστεί αυτό που συνέβη.

Son of Former Hollywood Agent Charged in Wife’s Murder

Ο Σάμιουελ Χάσκελ κρατείται χωρίς εγγύηση. Η επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο είναι στις 12 Ιανουαρίου 2024. Αν καταδικαστεί και για τις τρεις δολοφονίες, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ