Κοσμος

Politico: Πώς βαθμολογεί ο Άγιος Βασίλης τους πολιτικούς ηγέτες

Ποιοι ήταν καλοί και ποιοι άτακτοι το 2023 και ποιο δώρο αξίζει στον Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Politico: Το χιουμοριστικό άρθρο του στο πνεύμα των ημερών
Politico: Το χιουμοριστικό άρθρο του στο πνεύμα των ημερών © Unsplash+/ Getty Images

Politico: Το χιουμοριστικό άρθρο του στο πνεύμα των ημερών - Πώς βαθμολογεί ο Άγιος Βασίλης τους πολιτικούς ηγέτες -

Το Politico φιλοξενεί μία εορταστική και χιουμοριστική «συνέντευξη» του Άγιου Βασίλη, ο οποίος κρίνει για το μέσο ποιοι ήταν οι «καλοί» και ποιοι οι «άτακτοι» πολιτικοί ηγέτες του 2023. Ο αγαπημένος Άγιος όλων, λέει στο Politico και τι δώρο θα κάνει στον κάθε ηγέτη, ανάλογα με τη φετινή λίστα του.

«Ήρθε η ώρα να κοιτάξω τη λίστα με τους ηγέτες μου και να δω αν αξίζουν ένα δώρο για τα Χριστούγεννα. Πρώτα είναι μια εύκολη απόφαση .... για τον Βλαντιμίρ από τη Ρωσία» λέει ο Άγιος Βασίλης στο Politico.

Βλάντιμιρ Πούτιν: Ούτε εγώ είμαι οπαδός των πολέμων. Και μετά υπάρχει όλη αυτή η ιστορία με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, πολύ βρώμικη. Δεν υπάρχουν δώρα για τον Βλαντιμίρ αυτά τα Χριστούγεννα. Όπως τα περασμένα Χριστούγεννα και τα προγενέστερα.

Ζελένσκι – καλός: «Εκπλήσσομαι που δεν ζήτησε φέτος καινούριο πουλόβερ, παρά μόνο έναν καλό ύπνο. Και εγώ το ίδιο θέλω φίλε! Είσαι στην "καλή" λίστα». Είσαι στη λίστα των καλών.

Σολτς - «καλός»: Επόμενος είναι ο Olaf από τη Γερμανία. Ξέρω έναν χιονάνθρωπο με αυτό το όνομα, οπότε υποθέτω ότι μπορείτε να πείτε ότι έχω αδυναμία στον Όλαφ, και μάλλον γι' αυτό μπήκε στη λίστα των καλών. Ας δώσουμε λοιπόν στον Όλαφ αυτό που θέλει... χρήματα. Χρειάζεται πραγματικά μετρητά για να διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης.

«Συνήθως τέτοια ώρα το βράδυ κατευθύνομαι νότια για να ζεσταθώ, και η Ελλάδα είναι πάντα μια καλή επιλογή».

Μητσοτάκης - «καλός»: Ο Κυριάκος μπορεί να μπει στη λίστα των καλών, υποθέτω, καθώς δεν ζήτησε και πολλά: μόνο μερικά παλιά μάρμαρα πίσω. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα του τα κλέψω όμως - είμαι ο Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας! - οπότε μπορώ μόνο να του προσφέρω ηθική υποστήριξη.

Μελόνι: Η Τζόρτζια από την Ιταλία ζήτησε ένα βιβλίο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός θέλει ένα αντίτυπο του "Uno, nessuno, centomila" του Luigi Pirandello. Αυτό είναι ένα καλό ανάγνωσμα για την ιδέα ότι όλοι έχουν πολλαπλές προσωπικότητες. Υποθέτω ότι θέλει να μάθει περισσότερα για το πώς να παρουσιάζεις διαφορετικά πρόσωπα σε διαφορετικούς ανθρώπους - καλή τύχη να θυμάσαι ποιος πραγματικά είσαι μετά από αυτό!

«Ελπίζω μόνο να καταλάβει αυτό το βιβλίο».

Ο Άγιος Βασίλης δεν ξέρει σε ποια λίστα να βάλει τον Γάλλο πρόεδρο - στα καλά ή τα άτακτα παιδιά.

Εμανουέλ Μακρόν: Ο Εμανουέλ ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας για να το δώσει στον Βίκτορ (Όρμπαν) της Ουγγαρίας. Φαίνεται να του αρέσουν τα κακά παιδιά. Βέβαια, το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ (Πούτιν) δεν είχε αποτέλσμα. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε», σχολιάζει η χιουμοριστική στήλη του Politico.

Η στήριξη της προέδρου της Κομισιόν στο να επιτραπεί το κυνήγι των λύκων προβληματίζει τον Αγιο Βασίλη.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ούρσουλα ζήτησε κάτι παράξενο, έναν ταριχευμένο λύκο του είδους Canis lupus γνωστό σαν GW950m (σαν τον λύκο που επιτέθηκε και σκότωσε το άλογό της). Νομίζω ότι είναι ακόμη ζωντανός, οπότε αυτό φαίνεται λίγο ανήθικο. Ας προσπεράσουμε αυτό το αίτημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ