Κοσμος

Έγινε καλά το σκυλί των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων που χτυπήθηκε από χειροβομβίδα της Χαμάς

Λίγες εβδομάδες πριν συνταξιοδοτηθεί από την επίλεκτη μονάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Iσραήλ: Aνέκαμψε σκύλος των ειδικών δυνάμεων που χτυπήθηκε από χειροβομβίδα της Χαμάς
© Screenshot/Daily Mail-Υοutube

Iσραήλ: Επανήλθε ο σκύλος των ειδικών δυνάμεων που χτυπήθηκε από χειροβομβίδα της Χαμάς

Το σκυλί των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων που χτυπήθηκε από χειροβομβίδα στέκεται ξανά στα πόδια του, αφού έγινε ο πρώτος σκύλος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε θεραπεία με οξυγόνο.

Η Μίκι βρισκόταν λίγες εβδομάδες πριν από τη συνταξιοδότηση όταν ένας μαχητής της Χαμάς της έριξε χειροβομβίδα κοντά της με αποτέλεσμα να υποστεί καταστροφικά τραύματα στο πρόσωπο, το σώμα και τα πόδια της.

To σκυλί ειδικεύμενο στα εκρηκτικά και μέλος της επίλεκτης μονάδας σκύλων Oketz μεταφέρθηκε στο Ισραήλ στις 12 Νοεμβρίου και οι κτηνίατροι έδωσαν μάχη για να τη σώσουν επί δύο εβδομάδες. Όμως, παρά το χειρουργείο για την αφαίρεση θραυσμάτων στα μάτια, τα αυτιά, το πόδι, την κοιλιά και το κεφάλι της, οι προοπτικές ήταν δυσοίωνες. Ετσι αποφασίστηκε να της χορηγηθεί θεραπεία με οξυγόνο.

Λίγες εβδομάδες μετά και η Μίκι κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της. 

«Πάει καλύτερα από ό,τι νομίζαμε», δήλωσε ο θεράπων ιατρός στην Daily Mail. «Τα αποτελέσματα είναι τόσο καταπληκτικά, είναι σαν ένα fast forward όσον αφορά την αντίδραση στη θεραπεία. Σε κάθε συνεδρία που λαμβάνει είναι σαν πέντε συνεδρίες στους ανθρώπους. Είναι καταπληκτική η πρόοδος που σημείωσε».

Από τότε που ήταν κουτάβι, η Μίκι είχε υπηρετήσει με τη Μονάδα Oketz, και την ανεξάρτητη μονάδα ειδικών δυνάμεων σκύλων των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

IDF dog makes miraculous recovery after being hit by Hamas grenade

Πηγή: Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ