Κοσμος

Ποια πόλη της Ασίας είναι η πιο πολυπληθής του πλανήτη με 39,1 εκατομμύρια κατοίκους

Δείτε ποιες άλλες συμπληρώνουν την τριάδα και ποιες είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποια πόλη της Ασίας είναι η πιο πολυπληθής του πλανήτη με περισσότερους από 39 εκατομμύρια κατοίκους Δείτε ποιες άλλες συμπληρώνουν την τριάδα και ποιες είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη
Το Τόκιο είναι η πιο πολυπληθής πόλη του πλανήτη με 39,1 εκατ. κατοίκους © Unsplash / Jezael Melgoza

Ποια πόλη της Ασίας είναι η πιο πολυπληθής του πλανήτη με περισσότερους από 39,1 εκατομμύρια κατοίκους - Δείτε ποιες άλλες συμπληρώνουν την τριάδα και ποιες είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη

Το 2022, ο πληθυσμός του πλανήτη ξεπέρασε τα 8 δισεκατομμύρια και η συγκέντρωση των περισσότερων πολιτών μιας χώρας στα μεγάλα αστικά κέντρα, επειδή σε αυτά υπάρχουν οι περισσότερες δουλειές, είναι πλέον ο κανόνας.

Μια πόλη των 39 εκατομμυρίων κατοίκων

Στην κορυφή της λίστας με τις πιο πολυπληθείς πόλεις στον πλανήτη είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το Τόκιο, το οποίο έχει 39,1 εκατομμύρια κατοίκους, ενώ είναι και η μεγαλύτερη αστική οικονομία του πλανήτη, σε μια έκταση 2.194 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

How Japan tries to solve its population problems | DW News

Τη σκυτάλη παίρνει η Τζακάρτα της Ινδονησίας με 34,5 εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Δελχί της Ινδίας με 32,2 εκατομμύρια.

The Race to Save Jakarta, Indonesia: the World's 2nd Largest MEGACITY

Delhi, India's MEGACITY: Capital of a Billion People

Όσον αφορά στην Ευρώπη, την κορυφή κατακτά η Μόσχα, με πάνω από 17 εκατομμύρια κατοίκους, με την Κωνσταντινούπολη να ακολουθεί με περισσότερους από 16 εκατομμύρια κατοίκους, αν και ένα τμήμα της βρίσκεται στην Ασία και στην 3η θέση βρίσκεται το Λονδίνο, με 11.262.000 κατοίκους.

Η πόλη - κράτος με τον μικρότερο πληθυσμό στον κόσμο

Στον αντίποδα, η μικρότερη πόλη του κόσμου βρίσκεται στην Ευρώπη και είναι το Βατικανό, που αποτελεί ανεξάρτητη πόλη-κράτος στη Ρώμη. Έχει έκταση 0,44 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 826 κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2018 από τα Ηνωμένα Έθνη, υπάρχουν 81 πόλεις στον κόσμο με πληθυσμό που ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ