Κοσμος

Ισπανία: Tο υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να απαγορεύσει τα κινητά στα σχολεία

Ανησυχίες από γονείς και δασκάλους για την ψυχολογική υγεία των μαθητών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία: Tο υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να απαγορεύσει τα κινητά στα σχολεία Ανησυχίες από γονείς και δασκάλους για την ψυχολογική υγεία των μαθητών
Στην Ισπανία, οι γονείς ζητούν την απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία © Unsplash / Getty Images

Ισπανία: Tο υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να απαγορεύσει τα κινητά στα σχολεία - Ανησυχίες από γονείς και δασκάλους για την ψυχολογική υγεία των μαθητών

Η ισπανική κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα σε σχολεία, κολέγια και λύκεια, ως απάντηση στις «ανησυχίες» των οικογενειών και των δασκάλων, ανακοίνωσε στέλεχος του υπουργείου την Τετάρτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ισπανικό Υπουργείο Παιδείας «προτείνει τη μηδενική χρήση κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός από την περίπτωση που, στα σχολεία της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, «ο δάσκαλος τα θεωρεί απαραίτητα για την εκπαιδευτική δραστηριότητα», ανέφερε η διοίκηση.

Η υπουργός Παιδείας, Pilar Alegria, σκοπεύει έτσι να «ανταποκριθεί στις ανησυχίες που μοιράζονται τόσες οικογένειες και η εκπαιδευτική κοινότητα», εξήγησε μετά από συνάντηση με τις αρμόδιες στον τομέα της εκπαίδευσης περιφέρειες.

Ισπανία: Tο υπουργείο Παιδείας σκοπεύει να απαγορεύσει τα κινητά στα σχολεία Ανησυχίες από γονείς και δασκάλους για την ψυχολογική υγεία των μαθητών
Η υπουργός Παιδείας της Ισπανίας, Pilar Alegria © ΕΡΑ / OLIVIER MATTHYS

Η υπερβολική χρήση smartphone επηρεάζει την προσοχή και τη μάθηση των μαθητών

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να καταλήξει σε συμφωνία με τις περιφέρειες σε μια προσεχή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στην κοινωνία μας» σχετικά με αυτό το θέμα, τόνισε η σοσιαλίστρια υπουργός.

Στην Ισπανία, ένας αυξανόμενος αριθμός κοινοτήτων γονέων ζητούν την απαγόρευση ή την αυστηρότερη ρύθμιση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολείο.

Πρόσφατες έρευνες του ΟΟΣΑ και της UNESCO έχουν επισημάνει τον αρνητικό αντίκτυπο της υπερβολικής χρήσης smartphone στην προσοχή και τη μάθηση των μαθητών σε πολλές χώρες.

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.