Κοσμος

Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Το Ισραήλ χάνει την διεθνή υποστήριξη - Πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση

ΗΠΑ και Ισραήλ διαφωνούν ανοιχτά για την εξέλιξη του πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Το Ισραήλ χάνει την διεθνή υποστήριξη - Πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση ΗΠΑ και Ισραήλ διαφωνούν ανοιχτά για την εξέλιξη του πολέμου
Ο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαφώνησαν για την πορεία του πόλεμου © ΕΡΑ / MIRIAM ALSTER

Μπάιντεν προς Νετανιάχου: Το Ισραήλ χάνει την διεθνή υποστήριξη - Πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση. ΗΠΑ και Ισραήλ διαφωνούν ανοιχτά για την εξέλιξη του πολέμου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τη δήλωση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πως το «Ισραήλ χάνει τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας» και «ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει πρόσωπα στην κυβέρνηση», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxmm7qwf0t35)

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου έφεραν την αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος απάντησε απότομα στον Αμερικανό πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνομιλία τους σε μια εκδήλωση στην Ουάσινγκτον για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική του εκστρατεία.

«Εσείς ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία»

«Ναι, αλλά εσείς ισοπεδώσατε με βομβαρδισμούς τη Γερμανία και ρίξατε ατομική βόμβα στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Γι’ αυτό δημιουργήθηκαν όλοι αυτοί οι διεθνείς θεσμοί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα ξανασυμβούν. Μην κάνετε τα ίδια λάθη που κάναμε μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να εμπλακούμε σε πόλεμο στο Αφγανιστάν», ήταν η αντίδραση του Τζο Μπάιντεν.

Στην ίδια εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, ο Μπάιντεν είπε ακόμα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρέπει να αλλάξει την κυβέρνησή του: «Είναι καλός φίλος, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει... Αυτή είναι η πιο συντηρητική κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ». Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ακόμα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει «όχι» σε ένα παλαιστινιακό κράτος στο μέλλον.

Είναι η πρώτη φορά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, που οι ΗΠΑ και το Ισραήλ διαφωνούν δημοσίως για την πορεία του πολέμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ