Κοσμος

Γιατί ο πάπας Φραγκίσκος έχει ζητήσει να ταφεί εκτός Βατικανού

Η σημασία της συγκεκριμένης εκκλησίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
© EPA / ETTORE FERRARI

Πάπας Φραγκίσκος: Πού έχει ζητήσει να ταφεί - Η σημασία της συγκεκριμένης εκκλησίας

Στην αποκάλυψη πως δεν πρόκειται να ταφεί εντός του Βατικανού αλλά στην βασιλική εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε κατόπιν δικής του επιθυμίας, προχώρησε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στην μεξικανική τηλεόραση Ν+.

Η συγκεκριμένη εκκλησία βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης Τέρμινι και εντός αυτής υπάρχει η βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Σάλους Πόπουλι Ρομάνι, «υπέρ της Σωτηρίας του Ρωμαϊκού Λαού». Να σημειωθεί πως μπροστά στην συγκεκριμένη εικόνα ο πάπας συνηθίζει να γονατίζει και προσεύχεται όταν επιστρέφει από κάθε του ταξίδι.

«Θέλω να με θάψουν στην εκκλησία αυτή, λόγω της μεγάλης πίστης μου. Έχω ανάγκη να προσευχηθείτε για την υγεία μου, το γήρας δεν έρχεται ποτέ μόνο, δεν καλλωπίζεται, έρχεται όπως είναι, είναι ο εαυτός του», πρόσθεσε ο ποντίφικας. «Τα ταξίδια πρέπει να αναθεωρηθούν, αλλά γερνώντας ωριμάζεις, είναι ωραίο. Κάποιες φορές μου λένε ότι δεν έχω συναίσθηση της κατάστασης, διότι θέλω να κινούμαι, να κάνω πράγματα. Πιστεύω ότι είναι θετικό», ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος.

Για το ενδεχόμενο παραίτησής του, ο Φραγκίσκος συμπλήρωσε πως «προς το παρόν δεν το έχω σκεφθεί. Είδα το θάρρος του Βενέδικτου, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει, προτίμησε να πει "φτάνει" και αυτό για μένα λειτουργεί θετικά, ως παράδειγμα. Ζητώ από τον Kύριο να πει "όχι", κάποια στιγμή, αλλά όταν Εκείνος το επιθυμεί» ενώ για τον νέο Αργεντινό πρόεδρο Χαβιέ Μιλέι δήλωσε:

«Πρέπει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στο τι λέει ένας πολιτικός κατά την προεκλογική περίοδο και το τι θα κάνει πραγματικά μετά. Διότι μετά έρχεται η στιγμή των αποφάσεων και της συγκεκριμένης δράσης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ