Κοσμος

Βρέθηκε το δαχτυλίδι αξίας 750.000€ που είχε χαθεί στο Ritz του Παρισιού

Το σημείο που εντοπίστηκε, οι υποψίες και οι προηγούμενες κλοπές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρέθηκε το δαχτυλίδι αξίας 750.000€ που είχε χαθεί στο Ritz του Παρισιού
Βρέθηκε το δαχτυλίδι αξίας 750.000€ που είχε χαθεί στο Ritz του Παρισιού © EPA

Παρίσι: Βρέθηκε το δαχτυλίδι που είχε χαθεί στο Ritz - Το σημείο που εντοπίστηκε, οι υποψίες και οι προηγούμενες κλοπές 

Συναγερμός είχε ξεσπάσει στις γαλλικές Αρχές όταν έγινε γνωστό πως ένα δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.

Ήταν μια σχολαστικά σχεδιασμένη και στοχευμένη ληστεία; Μια πράξη απροσεξίας; Ή απλώς μια γρήγορη κλοπή, που έγινε όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία; Δύο ημέρες αφότου ένας Μαλαισιανός επισκέπτης του ξενοδοχείου κατήγγειλε την εξαφάνιση του διαμαντένιου δαχτυλιδιού στην αστυνομία, το ξενοδοχείο έδωσε μια απάντηση, αν και λιγότερο συναρπαστική από πολλές θεωρίες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο: το ξενοδοχείο δήλωσε ότι η ασφάλεια βρήκε το δαχτυλίδι στη σακούλα μιας ηλεκτρικής σκούπας.

Η εφημερίδα Le Parisien άφησε να εννοηθεί ότι η παραδοχή αυτή δεν ήταν αρκετή για να διαλύσει όλες τις αμφιβολίες σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη, αλλά το ξενοδοχείο δήλωσε ότι ο πελάτης του ήταν ενθουσιασμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η πελάτισσα, η οποία περιγράφεται μόνο ως Μαλαισιανή επιχειρηματίας, δήλωσε στην αστυνομία ότι είχε αφήσει το δαχτυλίδι σε ένα τραπέζι την Παρασκευή, ενώ πήγε για λίγες ώρες για ψώνια στα μαγαζιά της πόλης. Όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, το δαχτυλίδι είχε εξαφανιστεί όπως κατήγγειλε.

Μία ημέρα μετά την υποβολή της καταγγελίας της, το ξενοδοχείο δήλωσε ότι εξακολουθούσε να διερευνά όλα τα στοιχεία. Η αστυνομία είχε φτάσει για να ερευνήσει, και οι εισαγγελείς ήταν έτοιμοι να αναλάβουν την υπόθεση αν οι υποψίες έδειχναν ότι πρόκειται για διαρρήκτη υψηλού επιπέδου.

«Μιλάμε για μια κολοσσιαία απώλεια», δήλωσε στη Le Parisien πηγή της εισαγγελίας της πόλης. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το περίφημο ξενοδοχείο θα γινόταν τόπος τέτοιου εγκλήματος. Ένα ανώνυμο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κατήγγειλε την κλοπή κοσμημάτων αξίας περίπου 800.000 ευρώ από τη σουίτα της το 2018, ενώ μήνες νωρίτερα πέντε ένοπλοι άνδρες έφυγαν με κοσμήματα αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ από τις βιτρίνες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ