Κοσμος

Εβραϊκές ομάδες συνενώνονται για να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα της Χαμάς

Οι ομάδες αυτές συνεργάζονται με δικομματικούς πολιτικούς φορείς και εταιρείες δημοσίων υποθέσεων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εβραϊκές ομάδες συνενώνονται για να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα της Χαμάς
© Sopa Images / Getty Images

10 / 7 Project: Η πρωτοβουλία δημιουργίας ομάδων Εβραίων στην Αμερική για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας της Χαμάς

Οι πιο ισχυρές εβραϊκές ομάδες συμφερόντων στις ΗΠΑ πήρα την πρωτοβουλία για το 10/7 Project, μια δικομματική προσπάθεια εναντίον της παραπληροφόρησης γύρω από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, είναι η σημαντικότερη κίνηση του εβραϊκού λόμπι στην πρόσφατη μνήμη.

«Το να συνεργάζονται πέντε οργανώσεις με αυτόν τον τρόπο είναι πρωτοφανές και δείχνει πόσο σημαντική είναι αυτή η στιγμή για το κράτος του Ισραήλ και για την καταπολέμηση του εβραϊκού μίσους στην Αμερική και τον κόσμο», δήλωσε ο Josh Isay, εκτελεστικός διευθυντής του έργου 10/7. Στο 10/7 Project συμμετέχουν η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC), οι Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής (JFNA), η Anti-Defamation League (ADL), η Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων των Αμερικανών Ισραηλινών (AIPAC) και η Διάσκεψη των Προέδρων των σημαντικότερων αμερικανο-εβραϊκών θεσμών.

Αυτές οι πέντε ομάδες θα χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία μιας κεντρικής επιχείρησης επικοινωνίας που θα παρέχει στις αίθουσες σύνταξης και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής πληροφορίες βασισμένες σε γεγονότα για τον πόλεμο. Θα συμμετάσχει επίσης σε προσπάθειες ταχείας αντίδρασης για να διασφαλίσει ότι η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης είναι ακριβής και δίκαιη σε πραγματικό χρόνο. Η ομάδα θα κυκλοφορήσει το «10/7 Project Daybook», ένα ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο που θα επισημαίνει θέματα της ημέρας τα οποία ίσως αγνοούνται ή υποβαθμίζονται στα κύρια αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σχεδιάζει παραλλήλως να αποκτήσει παραρτήματα και να συνεργαστεί με διασημότητες και άλλα αναγνωρίσιμα άτομα για να κάνει πιο ηχηρό το μήνυμά της. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η ομάδα σχεδιάζει να εγκαλέσει συγκεκριμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ρεπόρτερ για κάλυψη που θεωρεί ανακριβή και μεροληπτική.

Οι ισραηλινές ομάδες πιστεύουν ότι η Χαμάς διαθέτει πειστική προπαγανδιστική μηχανή η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στον αυξανόμενο αντισημιτισμό στην Αμερική και τον κόσμο», είπε ο Josh Isay. Στο μεταξύ, οι εβραϊκές ομάδες συνεργάζονται με δικομματικούς πολιτικούς φορείς και εταιρείες δημοσίων υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που συνίδρυσε ο πρώην εκπρόσωπος της Χίλαρι Κλίντον, Philippe Reines. Όλες αυτές οι οργανώσεις έχουν αποδεχτεί ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών δείχνουν περισσότερη συμπάθεια στους Παλαιστινίους παρά στους Ισραηλινούς.

       

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ