Κοσμος

Influencer έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για κλικ και θεάσεις στο YouTube

Η αστυνομία του αφαίρεσε την άδεια πιλότου και τον καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Influencer έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για κλικ και θεάσεις στο YouTube. Η αστυνομία του αφαίρεσε την άδεια πιλότου και τον καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση
Το βίντεο της συντριβής του αεροσκάφους είχε εκατομμύρια views στο Youtube © Instagram / trevorjacob

Influencer έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο του για κλικ και θεάσεις στο YouTube - Η αστυνομία του αφαίρεσε την άδεια πιλότου και τον καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκιση

Ένας παράτολμος influencer που συνειδητά έριξε το μικρό αεροσκάφος που οδηγούσε για να αυξήσει τον αριθμό των views και των followers του στο κανάλι του στο Youtube, καταδικάστηκε σε εξάμηνη φυλάκιση, όπως ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ, ενώ η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας του αφαίρεσε δια παντός την άδεια χειρισμού αεροπλάνου. 

I Crashed My Airplane - Trevor Jacob Reupload

Πιο συγκεκριμένα, ο 30χρονος έμπειρος πιλότος και αλεξιπτωτιστής Τρέβορ Τζέικομπ σε βίντεο που ανέβασε στο YouTube τον Νοέμβριο του 2021 με τίτλο «Συνέτριψα το αεροπλάνο μου», δείχνει τον εαυτό του να οδηγεί ένα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος, να προσποιείται βλάβη πάνω από ένα εθνικό πάρκο στην κομητεία Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και να το εγκαταλείπει με μια κάμερα για σέλφι στο χέρι και φορώντας ήδη το αλεξίπτωτό του. 

Το βίντεο της συντριβής ήταν μέρος διαφήμισης

Η συντριβή του σκάφους αποτυπώθηκε λεπτό προς λεπτό από κάμερες που είχαν τοποθετηθεί στα φτερά και την ουρά του αεροπλάνου. Μετά την πτώση του μονοκινητήριου, και αφού ο Τζέικομπ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο έδαφος, πήγε στο μέρος της συντριβής και ανέκτησε το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες.

Όπως παραδέχτηκε ο youtuber στις αρχές, το βίντεο, που τελικά έκανε εκατομμύρια θεάσεις στη δημοφιλή πλατφόρμα, έγινε σε συνεννόηση με εμπορική εταιρεία για την προώθηση προϊόντος της και δεν είχε την πρόθεση να προσγειώσει το μικρό αεροπλάνο.

Πηγές: ertnews  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ