Κοσμος

Η απάντηση του βασιλιά Καρόλου στον Σούνακ: Φόρεσε γραβάτα με ελληνική σημαία

Σε ποιες άλλες περιστάσεις την είχε επιλέξει

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η απάντηση του βασιλιά Καρόλου στον Σούνακ: Φόρεσε γραβάτα με ελληνική σημαία
Η απάντηση του βασιλιά Καρόλου στον Σούνακ: Φόρεσε γραβάτα με ελληνική σημαία © CHRISTOPHE VISEUX/ UN PRESS OFFICE / HANDOUT/ EPA

Βασιλιάς Κάρολος: Μπροστά στον Σούνακ με ελληνική γραβάτα - Σε ποιες άλλες περιστάσεις την είχε φορέσει

Την Ελλάδα επέλεξε να τιμήσει ο Βασιλιάς Κάρολος, φορώντας μια γραβάτα με την ελληνική σημαία στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2023. Αυτή η στυλιστική του επιλογή δεν πέρασε απαρατήρητη και από τους Βρετανούς δημοσιογράφους. Μάλιστα ο Κάρολος εμφανίστηκε μπροστά στον Σούνακ φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxd0p9hzskdl)

Η παρουσιάστρια του BBC Λόρα Κούνσμπεργκ στην οποία και παραχώρησε την επίμαχη συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα σχολίασε: «Μάλλον πρέπει να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα τον Βασιλιά σήμερα ο οποίος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία και ενώ μαίνεται η διπλωματική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βρετανό και τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Εκτός από την Λόρα Κούνσμπεργκ και το Skynews σε ανάρτηση στο Instagram αναφέρει: «Ο Βασιλιάς φοράει μια ελληνική γραβάτα μετά την αντιπαράθεση της Downing Street με την Αθήνα».

Να σημειωθεί πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει επιλέξει και στο παρελθόν να φορέσει την ίδια γράβατα προκειμένου να τιμήσει την καταγωγή του. Την είχε φορέσει ξανά στην υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, ο Κάρολος εθεάθη να φορά γραβάτα με μικρές ελληνικές σημαίες.

Η απάντηση του βασιλιά Καρόλου στον Σούνακ: Φόρεσε γραβάτα με ελληνική σημαία

Ακόμη μία φορά που είχε κάνει την ίδια επιλογή ήταν στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

Με ελληνική γραβάτα στην Κένυα ο βασιλιάς Κάρολος Γ'

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ