Κοσμος

Δικαιώθηκε κασκαντέρ του «Fast & Furious 9» μετά από εγκεφαλική βλάβη που υπέστη στα γυρίσματα

Βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στην παραγωγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαιώθηκε κασκαντέρ του «Fast & Furious 9» μετά από εγκεφαλική βλάβη που υπέστη στα γυρίσματα

«Fast & Furious 9»: Δικαιώθηκε κασκαντέρ μετά από τραυματισμό του - Βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε στην παραγωγή

Βαρύ πρόστιμο ύψους 800.000 βρετανικών λιρών (1 εκατομμυρίου δολαρίων) επιβλήθηκε στους παραγωγούς του «Fast & Furious 9» λόγω εγκεγαλικής βλάβης που υπέστη ένας από τους κασκαντέρ μετά από πτώση κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Πρόκειται για τον Τζο Γουότς, ο οποίος στο παρελθόν είχε δουλέψει σε ταινίες και σειρές όπως «Game of Thrones», «Johnny English Strikes Again», «Star Wars: The Last Jedi» και «Kingsman: The Golden Circle».

Σε ένα από τα γυρίσματα της ταινίας, λοιπόν, υπέστη κάταγμα στο κρανίο όταν έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων σε μπετόν και προσγειώθηκε με το κεφάλι του.

Σύμφωνα με το BBC, το δικαστήριο θεώρησε πως η ζωή του Γουότς απειλήθηκε λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας από την πλευρά της παραγωγής αφού η γραμμή ασφαλείας του κόπηκε κατά τη διάρκεια ενός stunt στις πρόβες αλλά άλλαξε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Το δικαστήριο άκουσε ότι η ασφάλεια δεν ελέγχθηκε μεταξύ των λήψεων.

Όπως ανέφερε το κατηγορητήριο, οι τραυματισμοί του Γουότς «άλλαξαν τη ζωή του» ενώ πρόσθεσε πως «στην δουλειά του κασκαντέρ δεν μιλάμε μόνο για την πρόληψη μιας πτώσης, αλλά για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ