Κοσμος

Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο - Είναι το ψηλότερο κτίριο της χώρας

Το Azabudai Hills ονομάστηκε «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει σε 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο – Είναι το ψηλότερο κτίριο της χώρας
Το Azabudai Hills είναι το νέο ψηλότερο κτίριο στην Ιαπωνία © Wikimedia Commons / Sakura Torch

Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο – Το Azabudai Hills ονομάστηκε «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει σε 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως

Το Azabudai Hills, το κτιριακό συγκρότημα, που έκανε τα εγκαίνιά του την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Τόκυο, περιλαμβάνει το νέο ψηλότερο κτίριο σε ολόκληρη την Ιαπωνία.

Tokyo's Brand New Azabudai Hills Complete 90min Walkthrough - 4K HDR Spatial Audio

Το κτηματομεσιτικό συγκρότημα περιλαμβάνει τρεις ουρανοξύστες, με τον ψηλότερο - το κτίριο Mori - να φτάνει τα 330 μέτρα.

Συγκριτικά, αυτό τοποθετεί το κτίριο Mori κάτω από το μισό ύψος του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Ντουμπάι που έχει ύψος 828 μέτρα. Είναι, ωστόσο, ψηλότερο από το αντίστοιχο κτίριο της ΕΕ, τον πύργο Varso στη Βαρσοβία, που έχει ύψος 310 μέτρα.

Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο – Είναι το ψηλότερο κτίριο της χώρας
Το κτίριο Burj Khalifa στο Ντουμπάι © ΕΡΑ / ALI HAIDER

Ο κίνδυνος σεισμών εμποδίζει την Ιαπωνία από το να κατασκευάσει πολλούς ουρανοξύστες

Η Ασία και η Μέση Ανατολή είναι πολύ μπροστά στην κατασκευή ουρανοξυστών, ωστόσο τα ψηλότερα κτίρια της Ιαπωνίας δείχνουν πολύ μικρά μπροστά στα αντίστοιχα της Κίνας, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αυξημένο σεισμικό κίνδυνο στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος. Για να αντιμετωπιστεί αυτός ο κίνδυνος, οι ουρανοξύστες πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα και συχνά κατασκευάζονται με πολύ περισσότερο όγκο από τους υπόλοιπους.

Το Azabudai Hills έχει δημιουργηθεί ως «πόλη μέσα σε πόλη» και ελπίζει να προσελκύει 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στην περιοχή Minato City του Τόκιο. Θα φιλοξενήσει 20.000 υπαλλήλους γραφείου και 3.500 κατοίκους όταν θα είναι πλήρως κατειλημμένο. Ανάμεσα στους τρεις ουρανοξύστες, θα υπάρχουν πάνω από 150 εστιατόρια και καταστήματα, καθώς και ένα νέο μουσείο ψηφιακής τέχνης, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ιαπωνία: Ο νέος ουρανοξύστης των 330 μέτρων άνοιξε στο Τόκυο – Είναι το ψηλότερο κτίριο της χώρας
Το Azabudai Hills αναμένει 30 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως © Wikimedia Commons / Sakura Torch

Το Azabudai Hills θα χάσει σύντομα την πρώτη θέση

Ενώ το Azabudai Hills είναι το νέο ψηλότερο κτίριο στην Ιαπωνία, ξεπερνώντας το Abeno Harukas ύψους 300 μέτρων στην Οσάκα, δεν είναι το ψηλότερο κτίσμα στη χώρα. Εκεί κοντά βρίσκεται ο Πύργος του Τόκιο, που χτίστηκε το 1958 ως πύργος επικοινωνιών με 3 μέτρα ψηλότερο από τον ουρανοξύστη.

Σε σχεδόν διπλάσιο ύψος από τον Πύργο του Τόκιο, υπάρχει επίσης το Tokyo Skytree, άλλος ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στα βόρεια της πόλης. Ολοκληρώθηκε το 2012, με ύψος 634 μέτρα.

Όχι μόνο αυτοί οι δύο πύργοι «επισκιάζουν» το Azabudai, αλλά και το δικό του ρεκόρ ως ψηλότερο κτίριο πρόκειται να καταριφθεί όταν ολοκληρωθεί ο Πύργος Torch Tower ύψους 390 μέτρων κάποια στιγμή μεταξύ 2027 και 2028.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ