Κοσμος

Άγρια νύχτα στο Δουβλίνο - Επεισόδια κοντά στο σημείο της επίθεσης Αλγερινού με μαχαίρι σε σχολείο

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγρια νύχτα στο Δουβλίνο - Επεισόδια κοντά στο σημείο της επίθεσης Αλγερινού με μαχαίρι σε σχολείο
Άγρια νύχτα στο Δουβλίνο - Επεισόδια κοντά στο σημείο της επίθεσης Αλγερινού με μαχαίρι σε σχολείο © Twitter/X

Δουβλίνο: Επεισόδια μετά την επίθεση Αλγερινού σε σχολείο - Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ σήμερα (23.11) στο Δουβλίνο και ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Στη συνοικία αυτήν, όπου ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κρατούσαν ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Οι ζωές των Ιρλανδών μετρούν».

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε απόψε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της τρομοκρατίας, όσον αφορά το κίνητρο της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σε πλατεία του Δουβλίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Δουβλίνο

Αστυνομικοί με ασπίδες συγκρατούν το πλήθος στο κέντρο της πόλης και ένα αυτοκίνητο φέρεται να έχει πάρει φωτιά, εν μέσω οργής μετά την «αποτρόπαια επίθεση».Οι βίαιοι διαδηλωτές προσπαθούν να κλωτσήσουν και να γρονθοκοπήσουν αστυνομικούς και υπάρχουν συνεχείς συμπλοκές, με ρίψη μπουκαλιών.

Εν τω μεταξύ, φωτιά έχει ξεσπάσει μέσα σε κατεστραμμένο τραμ της Luas, καθώς η βία συνεχίζεται στο κέντρο του Δουβλίνου.

Η αστυνομία δήλωσε ότι «δεν αποκλείει κανένα κίνητρο» για την επίθεση.

«Ποτέ δεν απέκλεισα κανένα πιθανό κίνητρο για αυτήν την επίθεση. Όπως είπα εξαρχής, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες», δήλωσε ο Ντριου Χάρις. Λίγο νωρίτερα, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός είπε σε δημοσιογράφους ότι η αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι το συμβάν δεν σχετιζόταν με τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν θα κάνω περαιτέρω εικασίες όσον αφορά το τρομοκρατικό κίνητο. Μέχρι να σιγουρευτούμε για ποιο είναι το κίνητρο (του δράστη) θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Χάρις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ