Κοσμος

Σάλος με πρώην αξιωματούχο του Ομπάμα: Το βίντεο όπου λέει «δεν είναι αρκετό που σκοτώσαμε 4.000 παιδιά» στην Παλαστίνη

Ο 64χρονος Στούαρτ Σέλντοβιτς προχώρησε σε συνέχεις ρατσιστικές επιθέσεις σε Αιγύπτιο εργαζόμενο καντίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Στούαρτ Σέλντοβιτς, πρώην αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας επί Ομπάμα
O Στούαρτ Σέλντοβιτς, πρώην αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας επί Ομπάμα © Instagram

ΗΠΑ: Συνελήφθη πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος προχώρησε σε απαράδεκτη επίθεση σε εργαζόμενο καντίνας

Συνελήφθη πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει καταγραφεί σε βίντεο να εκτοξεύει ρατσιστικό, ισλαμοφοβικό οχετό σε εργαζόμενο σε καντίνα στη Νέα Υόρκη.

To viral βίντεο: «Δεν ήταν αρκετό που σκοτώσαμε 4.000 παιδιά στην Παλαιστίνη»

Σε βίντεο που έχει γίνει viral, o 64χρονος Στούαρτ Σέλντοβιτς, πρώην αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας επί Ομπάμα, φαίνεται να λέει σε 24χρονο εργαζόμενο καντίνας halal «βίασες την κόρη σου όπως ο Μωάμεθ;».

Στη συνέχεια, ο Σέλντοβιτς λέει στον εργαζόμενο «είσαι υπέρ της δολοφονίας παιδιών», με τον δεύτερο να του απαντάει «εσείς σκοτώνετε παιδιά, όχι εγώ».

Τότε, ακολουθεί η εξωφρενική απάντηση από τον 64χρονο: «Και αν σκοτώσαμε 4.000 παιδιά στην Παλαιστίνη, ξέρεις κάτι; Δεν ήταν αρκετά».

Όταν ο 24χρονος πωλητής που ονομάζεται Μοχάμεντ του απαντάει ότι δεν ξέρει αγγλικά, ο Σέλντοβιτς γελάει και λέει: «Γι' αυτό πουλάς φαγητό σε καντίνα, γιατί είσαι αμαθής».

Στη συνέχεια, μάλιστα, τον απειλεί ότι θα τον απελάσει στην Αίγυπτο και ότι θα τον βασανίσουν μυστικοί πράκτορες.

«Η Μουχαμπαράτ (σσ. μυστική αστυνομία των ανταρτών της Συρίας) στην Αίγυπτο θα πάρει τους γονείς σου. Του αρέσουν του πατέρα σου τα νύχια του; Θα του τα βγάλουν ένα ένα», λέει ο 64χρονος, ο οποίος εργάζεται πλέον σε εταιρεία lobbying.

Μάλιστα, το βίντεο φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί από διαφορετικά κλιπάκια, γεγονός που σημαίνει ότι ο πρώην υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος παρενοχλούσε επί μέρες τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Συνελήφθη ο πρώην αξιωματούχος επί Ομπάμα

Ο ίδιος ο Σέλντοβιτς παραδέχθηκε ότι πράγματι εμφανίζεται στο βίντεο και υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί έντονη συζήτηση με τον υπάλληλο της καντίνας, ο οποίος του είπε ότι είναι υποστηρικτής της Χαμάς.

«Λυπάμαι που έγινε όλο αυτό και ζητώ συγγνώμη. Μέσα στην ένταση της στιγμής, είπα πράγματα που δεν έπρεπε να πω», είπε ο 64χρονος σε αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Από την άλλη μεριά, ο δικηγόρος του Αιγύπτιου πωλητή υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ξέρει καλά αγγλικά και γι' αυτό αποφεύγει να μιλάει με τους πελάτες, προσθέτοντας ότι ο Σέλντοβιτς τον παρενοχλούσε επί δύο εβδομάδες.

Τελικά, συνελήφθη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης με τις αρχικές κατηγορίες του εγκλήματος μίσους, του stalking, της παρενόχλησης δεύτερου βαθμού, ενώ απολύθηκε από την εταιρεία του.

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, καταγράφεται αύξηση τόσο στις ισλαμοφοβικές όσο και στις αντισημιτικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από CNN

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ