Κοσμος

Τουρκία: 9 νεκροί ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας

Αγνοούνται 11 ναυτικοί με τους ανέμους να φθάνουν έως τα 140 χλμ/ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: 9 νεκροί ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας
Στο έλεος σφοδρής καταιγίδας βρίσκεται η Τουρκία το τελευταίο 24ωρο © DailyCumhuriyet / X

Τουρκία: 9 νεκροί ο τραγικός απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας - Αγνοούνται 11 ναυτικοί με τους ανέμους να φθάνουν έως τα 140 χλμ/ώρα

Στο έλεος σφοδρής καταιγίδας βρίσκεται η Τουρκία το τελευταίο 24ωρο η οποία στοίχισε τη ζωή σε 9 άτομα, ενώ αγνοείται η τύχη 11 ναυτικών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Ali Yerlikaya.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx3oy76wwmu1)

«9 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω των καταιγίδων και των σφοδρών βροχοπτώσεων», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Ζονγκουλντάκ, όπου 4 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Σύμφωνα με τον Yerlikaya, το υπό τουρκική σημαία πλοίο Kafkametler, με 12 άτομα πλήρωμα, είχε βυθιστεί στα ανοικτά των ακτών του Eregli στην επαρχία Zonguldak της βορειοδυτικής Τουρκίας και ότι η σορός ενός μέλους του πληρώματος ανασύρθηκε σήμερα το πρωί. Οι επιχειρήσεις έρευνας, που προηγουμένως ήταν αδύνατες λόγω των καιρικών συνθηκών, ξεκίνησαν σήμερα.

Άνεμοι ταχύτητας 140 χλμ/ώρα σαρώνουν την περιοχή

Άλλο σκάφος, με σημαία Καμερούν, έσπασε Την Κυριακή στα δύο στο Eregli λόγω σφοδρών κυμάτων αφού χτύπησε σε κυματοθραύστη, ενώ νωρίτερα όλα τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να το εγκαταλείψουν με ασφάλεια. Άνεμοι ταχύτητας 130-140 χλμ/ώρα σαρώνουν την περιοχή, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν κύματα ύψους οκτώ έως εννέα μέτρων, σύμφωνα με τον υπουργό.

Πέντε άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στις επαρχίες Μπατμάν και Ντιγιάρμπακιρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ