- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η θεαματική προσγείωση ενός Boeing 787 στην Ανταρκτική
Το αεροπλάνο μετέφερε 45 επιστήμονες για τη μελέτη της πτήσης
Ανταρκτική: Η εντυπωσιακή προσγείωση ενός Boeing 787 - Το αεροπλάνο μετέφερε 45 επιστήμονες για τη μελέτη της πτήσης
Η Norse Atlantic Airways ξεχώρισε καθώς προσγείωσε ένα Boeing 787 Dreamliner σε έναν ασυνήθιστο διάδρομο στην Ανταρκτική, ο οποίος ήταν επικαλυμμένος με πάγο.
Το εν λόγω Boeing προσγειώθηκε υπό ασυνήθιστες συνθήκες την προηγούμενη Τετάρτη. Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ένας «παγωμένος μπλε διάδρομος» με μήκος 3.000 μέτρα και πλάτος 60 μέτρων, καλυμμένος με χιόνι και πάγο, όπως αναφέρει το CNN.
Το Dreamliner προσγειώθηκε στο Troll Airfield λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, υπό το φως του ήλιου, καθώς αυτή τη στιγμή είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα Dreamliner - ένα αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει έως και 330 επιβάτες, ανάλογα με το μοντέλο - έφτασε στην έκτη ήπειρο.
Το αεροπλάνο αναχώρησε από το Όσλο στις 13 Νοεμβρίου, κάνοντας στάση στο Κέιπ Τάουν πριν από τη νότια πορεία του την Τετάρτη, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια προσγείωση που έσπασε το ρεκόρ.
Ανταρκτική - Κέιπ Τάουν χωρίς ανεφοδιασμό
Ο Daniel Carey της Aircontact ανέφερε ότι η μεγάλη χωρητικότητα του Dreamliner το καθιστά ιδανικό αεροσκάφος για πτήσεις. Σημαντικός παράγοντας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Boeing Paul Erlandsson, είναι η απόδοσή του στο καύσιμο, καθώς το αεροσκάφος φτάνει στην Ανταρκτική και επιστρέφει στο Κέιπ Τάουν χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό.
«Είναι μεγάλη τιμή και πηγή ενθουσιασμού για ολόκληρη την ομάδα της Norse που καταφέραμε μαζί μια τόσο σημαντική στιγμή, την προσγείωση του πρώτου 787 Dreamliner», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 45 επιστήμονες από το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο, το οποίο είχε επιμεληθεί την πτήση για να τους μεταφέρει, καθώς επίσης και 12 τόνους εξοπλισμού προς τον ερευνητικό σταθμό Troll της Queen Maud Land στην Ανταρκτική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.