Κοσμος

Η θεαματική προσγείωση ενός Boeing 787 στην Ανταρκτική

Το αεροπλάνο μετέφερε 45 επιστήμονες για τη μελέτη της πτήσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η θεαματική προσγείωση ενός Boeing 787 στην Ανταρκτική
Η θεαματική προσγείωση ενός Boeing 787 στην Ανταρκτική © Youtube/FlyRadar24

Ανταρκτική: Η εντυπωσιακή προσγείωση ενός Boeing 787 - Το αεροπλάνο μετέφερε 45 επιστήμονες για τη μελέτη της πτήσης

Η Norse Atlantic Airways ξεχώρισε καθώς προσγείωσε ένα Boeing 787 Dreamliner σε έναν ασυνήθιστο διάδρομο στην Ανταρκτική, ο οποίος ήταν επικαλυμμένος με πάγο.

Το εν λόγω Boeing προσγειώθηκε υπό ασυνήθιστες συνθήκες την προηγούμενη Τετάρτη. Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ένας «παγωμένος μπλε διάδρομος» με μήκος 3.000 μέτρα και πλάτος 60 μέτρων, καλυμμένος με χιόνι και πάγο, όπως αναφέρει το CNN.

787 lands on Antarctica ICE RUNWAY! (And takes off again)

Το Dreamliner προσγειώθηκε στο Troll Airfield λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης, υπό το φως του ήλιου, καθώς αυτή τη στιγμή είναι καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα Dreamliner - ένα αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει έως και 330 επιβάτες, ανάλογα με το μοντέλο - έφτασε στην έκτη ήπειρο.

Το αεροπλάνο αναχώρησε από το Όσλο στις 13 Νοεμβρίου, κάνοντας στάση στο Κέιπ Τάουν πριν από τη νότια πορεία του την Τετάρτη, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια προσγείωση που έσπασε το ρεκόρ.

Ανταρκτική - Κέιπ Τάουν χωρίς ανεφοδιασμό 

Ο Daniel Carey της Aircontact ανέφερε ότι η μεγάλη χωρητικότητα του Dreamliner το καθιστά ιδανικό αεροσκάφος για πτήσεις. Σημαντικός παράγοντας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Boeing Paul Erlandsson, είναι η απόδοσή του στο καύσιμο, καθώς το αεροσκάφος φτάνει στην Ανταρκτική και επιστρέφει στο Κέιπ Τάουν χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό.

«Είναι μεγάλη τιμή και πηγή ενθουσιασμού για ολόκληρη την ομάδα της Norse που καταφέραμε μαζί μια τόσο σημαντική στιγμή, την προσγείωση του πρώτου 787 Dreamliner», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 45 επιστήμονες από το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο, το οποίο είχε επιμεληθεί την πτήση για να τους μεταφέρει, καθώς επίσης και 12 τόνους εξοπλισμού προς τον ερευνητικό σταθμό Troll της Queen Maud Land στην Ανταρκτική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ