Κοσμος

Η Ιαπωνία απέκτησε νέο νησί μετά από υποθαλάσσια έκρηξη ηφαιστείου

Μία χερσαία μάζα περίπου 100 μέτρων αναδύθηκε στα ανοιχτά του Ίβο Τζίμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ιαπωνία απέκτησε νέο νησί μετά από υποθαλάσσια έκρηξη ηφαιστείου - Αναδύθηκε στα ανοιχτά του Ίβο Τζίμα και έχει μήκος περίπου 100 μέτρα
Το νησί βρίσκεται περίπου 1.200 χιλιόμετρα (750 μίλια) νότια της ηπειρωτικής Ιαπωνίας © ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Η Ιαπωνία απέκτησε νέο νησί μετά από υποθαλάσσια έκρηξη ηφαιστείου - Αναδύθηκε στα ανοιχτά του Ίβο Τζίμα και έχει μήκος περίπου 100 μέτρα

Το νεότερο νησί του κόσμου αναδύθηκε από τη θάλασσα στα ανοικτά των ακτών του ιαπωνικού νησιού Ίβο Τζίμα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

New island emerges off Japan after volcanic eruption

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας (JMA) είπε στο CNN ότι το νησί που δεν κατονομάζεται σχηματίστηκε από μια υποθαλάσσια ηφαιστειακή έκρηξη.

Η άνοδός του από τον ωκεανό τεκμηριώθηκε σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το πολεμικό ναυτικό της χώρας την 1η Νοεμβρίου.

Οι φωτογραφίες δείχνουν μια μικρή έκρηξη που εκτοξεύει ένα σύννεφο στάχτης πάνω από το μικροσκοπικό νησί, το οποίο αποτελεί πλέον μέρος της αλυσίδας νησιών Ογκασαβάρα.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου

Η JMA καταγράφει ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή από πέρυσι, αλλά το Ινστιτούτο Σεισμικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Τόκιο επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σχηματισμού του νησιού έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Σετσούα Νακάντα, ομότιμος καθηγητής ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, είπε στους Japan Times αυτή την εβδομάδα ότι το μάγμα είχε δημιουργηθεί κάτω από το νερό για αρκετό καιρό προτού τελικά σπάσει την επιφάνεια.

Το νησί βρίσκεται περίπου 1.200 χιλιόμετρα (750 μίλια) νότια της ηπειρωτικής Ιαπωνίας και ένα χιλιόμετρο από το Ίβο Τζίμα, το νησί που είδε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στον Ειρηνικό.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες πολέμησαν δεκάδες χιλιάδες Ιάπωνες σε μια μάχη που σκότωσε περισσότερους από 7.000 Αμερικανούς και 22.000 Ιάπωνες στρατιώτες.

Πηγή: CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα 
Όταν η ανθρώπινη ζωή στη Γάζα έχει λιγότερη αξία από ένα σύνθημα

Η άδεια διέλευσης ενός Παλαιστινίου προς την Αίγυπτο κόστιζε στη μαύρη αγορά 5.000 δολάρια για έναν ενήλικα και 7.500 δολάρια για ένα παιδί. Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη οι τιμές αυτόματα διπλασιάστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY