Κοσμος

Νέο βίντεο με περιγραφές μέλους της Χαμάς για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

Απειλές από την οργάνωση ότι θα γίνουν και άλλες επιθέσεις - «Ο εχθρός έχει μόνο δύο επιλογές» απαντά το Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέο βίντεο με περιγραφές μέλους της Χαμάς για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου
Νέο βίντεο με περιγραφές μέλους της Χαμάς για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου © ALAA BADARNEH/ EPA

Ισραήλ: Βίντεο με περιγραφές τρομοκράτη της Χαμάς - Απειλές από την οργάνωση ότι θα γίνουν και άλλες επιθέσεις - «Ο εχθρός έχει μόνο δύο επιλογές» απαντά το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) δημοσιοποίησαν σήμερα βίντεο από την ανάκριση ενός τρομοκράτη της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Άμερ Άμπου Γκόσα εξιστορεί την επίθεση στο κιμπούτς Κφαρ Άζα, όπου μέλη της Χαμάς ανατίναξαν την πύλη και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. «Αποστολή μας ήταν να σκοτώσουμε, όχι να απαγάγουμε…», λέει στον ανακριτή, «…να σκοτώσουμε όποιον δούμε και να επιστρέψουμε στη Γάζα».

Οι τρομοκράτες πήγαιναν πόρτα-πόρτα, πυροβολούσαν όποιον έβλεπαν, έριχναν χειροβομβίδες, πυρπολούσαν σπίτια. Ο Άμπου Γκόσα περιγράφει κυνικά πως από ένα σπίτι άκουσε φωνές παιδιών που έκλαιγαν. Συμπέρανε ότι δολοφονήθηκαν, αφού μετά την εισβολή ενόπλων και τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, οι φωνές σταμάτησαν.

Στη διάρκεια της ανάκρισης, ο Άμπου Γκόσα βλέπει βίντεο από σημεία άλλων επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και, όταν ερωτάται να εξηγήσει αν διακρίνει διαφορά με τις φρικαλεότητες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, απαντά: «Δεν υπάρχει διαφορά. Είδα βίντεο που ήταν χειρότερα από (φρικαλεότητες) του Ισλαμικού Κράτους».

«Η Χαμάς έχει μόνο δύο επιλογές, τον θάνατο ή την παράδοση» 

Τα μέλη της Χαμάς μπορούν να επιλέξουν «εάν θα πεθάνουν ή αν θα παραδοθούν άνευ όρων» δήλωσε απόψε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, στην 26η ημέρα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο εχθρός έχει μόνο δύο επιλογές, να πεθάνει ή να παραδοθεί άνευ όρων, δεν υπάρχει τρίτη επιλογή», είπε ο Γκάλαντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ.

Η Χαμάς απειλεί ότι θα κάνει κι άλλες επιθέσεις στο Ισραήλ όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου

Την ίδια στιγμή, έτοιμη να επαναλάβει τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ δηλώνει η Χαμάς. Νωρίτερα, αξιωματούχος της Χαμάς ορκίστηκε ότι οι τρομοκράτες θα επαναλάβουν τις φρικτές επιθέσεις που έκαναν κατά του Ισραήλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα, «ξανά και ξανά», μέχρι να καταστραφεί πλήρως η χώρα.

Ο Γκάζι Χαμάντ, μέλος του πολιτικού γραφείου λήψης αποφάσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, προειδοποίησε ότι η ηγεσία της Χαμάς στη Γάζα θα επαναλάβει τη συντονισμένη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, που οι τρομοκράτες αποκαλούσαν επιχείρηση «Πλημμύρα της Αλ Άκσα», κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί, ενώ περίπου 240 κρατούνται ως όμηροι.

«Η πλημμύρα της Αλ Άκσα είναι μόνον η πρώτη φορά και θα υπάρξει και δεύτερη, τρίτη, τέταρτη, γιατί έχουμε την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητες να πολεμήσουμε», δήλωσε ο Χαμάντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Λιβάνου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwnn5t53f9hd)

Ο Χαμάντ δήλωσε ότι η Χαμάς είναι πρόθυμη να «πληρώσει το τίμημα».

«Αποκαλούμαστε έθνος μαρτύρων και είμαστε υπερήφανοι που θυσιάζουμε μάρτυρες», δήλωσε ο Χαμάντ. «Το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν έχει θέση στη γη μας. Πρέπει να απομακρύνουμε αυτή τη χώρα, διότι αποτελεί μια καταστροφή για την ασφάλεια, τον στρατό και την πολιτική για τα αραβικά και ισλαμικά έθνη και πρέπει να τελειώσει».

Με πληροφορίες από Times of Israel, IDF

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ