Κοσμος

Νέα περιστατικά βεβήλωσης εβραϊκών μνημείων στην Ευρώπη - Σε Βιέννη και Ρώμη

Aναζωπύρωση των αντισημιτικών επιθέσεων εν μέσω του πολέμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστρία: Πυρκαγιά στον εβραϊκό τομέα του νεκροταφείου της Βιέννης - Έρευνα για αντισημιτική επίθεση - Βεβηλώθηκε αντιναζιστικό μνημείο και στη Ρώμη.
Οι τοίχοι του κοιμητηρίου της Βιέννης καλύφθηκαν από αντισημιτικά σύμβολα © X/Oscar Deutsch

Αυστρία: Πυρκαγιά στον εβραϊκό τομέα του νεκροταφείου της Βιέννης - Έρευνα για αντισημιτική επίθεση - Βεβηλώθηκε αντιναζιστικό μνημείο και στη Ρώμη.

Η αυστριακή αστυνομία διεξάγει έρευνα για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αίθουσα του εβραϊκού τομέα του νεκροταφείου της Βιέννης, την ώρα που η πολιτική ηγεσία της Αυστρίας καταδικάζει τα επεισόδια αντισημιτικής βίας.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις γνωρίζουν αναζωπύρωση των αντισημιτικών επιθέσεων εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Την χθεσινή νύχτα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον εβραϊκό τομέα του νεκροταφείου της Βιέννης και οι τοίχοι του κοιμητηρίου καλύφθηκαν από αντισημιτικά σύμβολα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ «καταδίκασε με δριμύτητα την επίθεση κατά του εβραϊκού νεκροταφείου της Βιέννης», με ανάρτησή του στο Twitter (Χ). «Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία μας... Ελπίζω ότι οι δράστες θα εντοπισθούν σύντομα».

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος». «Ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών στην Αυστρία έχει σημαντικά αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό πρέπει να σταματήσει», έγραψε στο Twitter.

Ιταλία: Βεβηλώθηκαν δύο «πέτρες μνήμης» αφιερωμένες στη μνήμη θυμάτων των Ναζί

Την περασμένη νύχτα δύο «πέτρες μνήμης» βεβηλώθηκαν στην ιστορική συνοικία Τραστέβερε της Ρώμης.

Άγνωστοι έβαψαν με μαύρη μπογιά τις πέτρες μνήμης, στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα δύο θυμάτων των Ναζί, των Μικέλε Έτσιο Σπιτσικίνο και Αουρέλιο Σπανιολέτο, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Άουσβιτς.

«Ελπίζω να μην επαναληφθούν και στην Ιταλία τα όσα συμβαίνουν στην Γαλλία. Εκφράζω την πλήρη εμπιστοσύνη μου στο έργο της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών», δήλωσε ο Βίκτορ Φαντλούν, πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Ρώμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ