Κοσμος

Αποσύρονται οι Ισραηλινοί διπλωμάτες από την Τουρκία μετά τις δηλώσεις Ερντογάν

«Θα επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις μας» - Ο διπλωματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © ERDEM SAHIN/ EPA

Ισραήλ: Αποσύρει τους διπλωμάτες του από την Τουρκία - «Θα επανεκτιμήσουμε τις σχέσεις μας» - Ο διπλωματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει

Διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει την Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ για σφαγές και εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

Λίγη ώρα μετά τις νέες επιθετικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος σε τεράστιο πλήθος στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κόεν ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή στους διπλωμάτες στην Τουρκία να επιστρέψουν, ώστε το Ισραήλ να «προβεί σε επανεκτίμηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας».

Η ευθεία επίθεση του Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε και πάλι σήμερα (28.10) σε πολυπληθή συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη πως το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, και επανέλαβε τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (...). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα», είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι «ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα».

«Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης», είπε ο Ερντογάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ