Κοσμος

Νετανιάχου: Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Το πράσινο φως θα δοθεί από το πολεμικό συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ – Νετανιάχου: Θέμα χρόνου η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες για την χερσαία επιχείρηση © EPA / MIRIAM ALSTER / POOL

Προτεραιότητα του Ισραήλ είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η διάλυση της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, επανέλαβε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Πέρα από την λακωνική ανακοίνωση δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η επιχείρηση. Αρκέστηκε να πει πως το πράσινο φως θα δοθεί από το πολεμικό συμβούλιο που έχει συγκροτηθεί.

Νετανιάχου: Όλα τα μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης πρέπει να θεωρούνται μελλοθάνατοι

Τόνισε πως προτεραιότητες είναι η απελευθέρωση των ομήρων και η διάλυση της Χαμάς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα μέλη της παλαιστινιακή ισλαμιστικής οργάνωσης πρέπει να θεωρούνται «μελλοθάνατοι».

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις για την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών να αποτρέψουν την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Νετανιάχου δεν έβγαλε τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών.

«Οι αστοχίες θα εξεταστούν και όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, εμού συμπεριλαμβανομένου. Ωστόσο, όλα αυτά θα γίνουν μετά τον πόλεμο», ανέφερε.

WSJ: ΗΠΑ και Ισραήλ συμφώνησαν να καθυστερήσει η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έχει αποδεχθεί προς το παρόν το αμερικανικό αίτημα να καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση, ώστε να έχουν το χρόνο οι ΗΠΑ να στείλουν στην περιοχή περισσότερα αντιπυραυλικά συστήματα.

Το πεντάγωνο προσπαθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην περιοχή και τις αντιπυραυλικές του δυνατότητες, έτσι ώστε να προστατέψει όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και τους Αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονται σε διάφορες χώρες της περιοχής, όπως το Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέϊτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ