Κοσμος

Πρώτη εμφάνιση του Κέβιν Σπέισι μετά την αθώωσή του από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Σε διάλεξη στην Οξφόρδη ερμήνευσε μονόλογο του «Τίμων ο Αθηναίος» του Σαίξπηρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρώτη εμφάνιση του Κέβιν Σπέισι μετά την αθώωσή του από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Πρώτη εμφάνιση του Κέβιν Σπέισι μετά την αθώωσή του από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση © The Spectactor/YouTube

Κέβιν Σπέισι: Εμφανίστηκε σε διάλεξη μετά την αθώωσή του - Eρμήνευσε μονόλογο του «Τίμων ο Αθηναίος» του Σαίξπηρ

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά σε διάλεξη στην Οξφόρδη προς τιμήν του εκλιπόντος συντηρητικού φιλοσόφου Ρότζερ Σκράτον το βράδυ της Δευτέρας, εμφανιζόμενος για πρώτη φορά μετά την αθώωσή του από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, στο Λονδίνο.

Σε ένα απόσπασμα από την εκδήλωση με τίτλο «τι μπορεί να μας διδάξει ο Σαίξπηρ για την κουλτούρα της ακύρωσης», ο συνεργάτης του The Spectator, Douglas Murray, κάλεσε τον Spacey στη σκηνή για να ερμηνεύσει έναν μονόλογο από τον «Τίμων ο Αθηναίος».

«Σε μια εποχή ακύρωσης ξεχνάμε μερικές φορές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και ότι έχουμε ξαναβρεθεί εδώ. Το ξέρουμε αυτό επειδή οι μεγαλύτεροι συγγραφείς και καλλιτέχνες μας ασχολήθηκαν με αυτό το ερώτημα στη δική τους εποχή», είπε ο Μάρεϊ, αναφερόμενος στην περίπτωση που ο Σκράτον αποπέμφθηκε για λίγο από μια κυβερνητική επιτροπή το 2019 λόγω προσβλητικών σχολίων που έκανε σε συνέντευξή του στο New Statesman.

Έχει να κάνει με το τι συμβαίνει όταν μια κοινωνία ρίχνει ένα άτομο χωρίς λόγο", δήλωσε ο Μάρεϊ στους Times για τη συγκεκριμένη σκηνή. «Είναι κάτι που απασχολούσε τον Κέβιν, όπως απασχολούσε και τον Ρότζερ Σκράτον, οπότε είπα ότι θέλω να επιστρέψει στη σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου».

Στη συνέχεια ο Σπέισι έδωσε την παράσταση, περνώντας μέσα από το πλήθος πριν πει την τελευταία ατάκα του μονολόγου: «Βαρέθηκα αυτόν τον ψεύτικο κόσμο και δεν θα τον αγαπήσω». Ο Σπέισι έφυγε δραματικά από την αίθουσα προτού ξαναμπεί, και το κοινό τον υποδέχτηκε με ένα θερμό χειροκρότημα.

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες

Τον Ιούλιο, ο Σπέισι αθωώθηκε από τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από δίκη τεσσάρων εβδομάδων στο Λονδίνο. Αρχικά είχε κατηγορηθεί ότι φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε τέσσερις άνδρες στη χώρα μεταξύ 2004 και 2013. Η δίκη του Σπέισι στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολούθησε μια δίκη στη Νέα Υόρκη το 2022, στην οποία επίσης κρίθηκε αθώος για σεξουαλική κακοποίηση.

Ωστόσο, οι κατηγορίες συνεχίζουν να βαραίνουν την καριέρα του πρώην πρωταγωνιστή του "House of Cards". Η πρεμιέρα της πρώτης του ταινίας μετά τη διαμάχη, "Control", ακυρώθηκε από έναν κινηματογράφο του Λονδίνου το Σαββατοκύριακο.

«Τόσο το προσωπικό μου όσο και εγώ είμαστε τρομοκρατημένοι που αναφερόμαστε στην ίδια λέξη με τη νέα του ταινία για την πρεμιέρα», αναφέρεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γκρεγκ Λιν, ο οποίος διευθύνει τον κινηματογράφο Prince Charles Cinema, μέσω της Telegraph. Η πρεμιέρα κατάφερε να βρει νέα τοποθεσία "λιγότερο από 24 ώρες" μετά την ακύρωση, δήλωσε στο Variety εκπρόσωπος της πρωταγωνίστριας και παραγωγού του "Control" Λόρεν Μέτκαλφ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ