Κοσμος

Στην αντεπίθεση για τον «φάκελο Στιλ» ο Ντόναλντ Τραμπ - Προχωρά σε μηνύσεις

Οι κατηγορίες για σεξουαλικά όργια και δωροδοκίες Ρώσων αξιωματούχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Δεύτερη πολιτεία αποφαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία
© EPA / ALEX WROBLEWSKI

Ντόναλντ Τραμπ: Προχωρά σε μηνύσεις για τον «φάκελο Στιλ» - Οι κατηγορίες για σεξουαλικά όργια και δωροδοκίες Ρώσων αξιωματούχων

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι μία κατηγορία σύμφωνα με την οποία συμμετείχε σε «διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις» και ότι δωροδόκησε Ρώσους αξιωματούχους για να προωθήσει τα επιχειρηματικά του συμφέροντα είναι «ψευδής» και θα ασκήσει αγωγή για να αποζημιωθεί.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι πρόθυμος να δώσει στοιχεία στο Ανώτατο Δικαστήριο για την υπόθεση που αφορά την καταγγελία για παραβίαση των δικαιωμάτων προστασίας των δεδομένων από την Orbis Business Intelligence σχετικά με τον «φάκελο Στιλ» του 2016. Η υπόθεση, που διερευνούσε τις ρωσικές προσπάθειες να επηρεάσουν την προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ το 2016, συντάχθηκε από τον συνιδρυτή της Orbis Κρίστοφερ Στιλ, ο οποίος προηγουμένως διηύθυνε το γραφείο της MI6.

Ντόναλντ Τραμπ: «Μόνο στο δικαστήριο θα βρω το δίκιο μου»

Ο Τραμπ δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία θα καθορίσει αν η υπόθεση μπορεί να οδηγηθεί σε δίκη. Ωστόσο, σε γραπτή κατάθεσή του, δήλωσε: «Ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να αποδείξω πλήρως τις ανακρίβειες των στοιχείων του φακέλου είναι να προχωρήσω σε αυτή τη διαδικασία και να αποδείξω, με στοιχεία στη δίκη, ότι τα δεδομένα είναι ψευδή. Μια απόφαση του αγγλικού δικαστηρίου για το θέμα αυτό θα είναι μια τεράστια ανακούφιση για μένα, καθώς θα επιβεβαιώσει πλήρως την πραγματική εικόνα μου στο ευρύ κοινό. Μέχρι να υπάρξει μια τέτοια απόφαση, συνεχίζω να υφίσταμαι ζημία και οδύνη ως αποτέλεσμα του ότι οι άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι τα στοιχεία του φακέλου λένε αλήθεια για εμένα».

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η φήμη του υπέστη ζημία ως αποτέλεσμα της κοινοποίησης του φακέλου από τον Orbis, ο οποίος, όπως είπε, περιείχε «ψευδείς, ψεύτικους και κατασκευασμένους ισχυρισμούς». Ο φάκελος δημοσιεύθηκε το 2017, από το BuzzFeed. Αν και ο Τραμπ δέχεται ότι η Orbis δεν ήταν νομικά υπεύθυνη γι' αυτό, δήλωσε: «Εάν ο φάκελος δεν είχε συνταχθεί από τον κ. Στιλ για λογαριασμό του κατηγορουμένου, δεν θα είχε γίνει ποτέ γνωστός».

Το έγγραφο περιελάμβανε ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ προσέλαβε εργαζόμενες του σεξ για να ουρούν η μία πάνω στην άλλη στην προεδρική σουίτα ενός ξενοδοχείου στη Μόσχα και συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια στην Αγία Πετρούπολη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ