Κοσμος

Συναγερμός για περιστατικό με πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες - Νεκροί δύο Σουηδοί οπαδοί

To Bέλγιο υποδέχεται απόψε τη Σουηδία για τα προκριματικά του Euro - Κοντά στο γήπεδο το περιστατικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες
Ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες © Twitter

Πυροβολισμοί σε συνοικία των Βρυξελλών - Δύο νεκροί

Δύο οπαδοί σουηδικής καταγωγής έπεσαν νεκρά από πυροβολισμούς σε συνοικία των Βρυξελλών, όπως μεταδίδει η βελγική ιστοσελίδα Het Laatste Nieuws.

Σημειώνεται ότι τo Bέλγιο υποδέχεται απόψε τη Σουηδία για τα προκριματικά του Eurο. Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνέβη κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ», στη συνοικία Ieperlaan, σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το γήπεδο όπου οι «Κόκκινοι Διάβολοι» υποδέχονται την ομάδα της Σουηδίας.

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση

Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα social media, φαίνεται ο ένοπλος δράστης, ο οποίος φοράει πορτοκαλί μπουφάν και άσπρο καπέλο, να φτάνει στο σημείο της επίθεσης με δίκυκλο.

Αμέσως, αρχίζει να πυροβολεί με καραμπίνα εν ψυχρώ οπαδούς που φοράνε σουηδικές φανέλες στον δρόμο. Στη συνέχεια, οι άνθρωποι τρέχουν και μπαίνουν μέσα σε κτίριο με τον δράστη της επίθεσης να τους ακολουθεί και να συνεχίζει να πυροβολεί. Ένα θύμα πέφτει στο πάτωμα. Ο δράστης κατευθύνεται προς την έξοδο, ωστόσο ξαφνικά γυρνάει πίσω και πυροβολεί μερικές φορές ακόμη άτομο που βρισκόταν ήδη πεσμένο κάτω.

Στη συνέχεια, βγαίνει έξω από το κτίριο, πυροβολεί προς ένα ταξί, επιβιβάζεται στο δίκυκλο του και φεύγει από το σημείο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες από μάρτυρες στο σημείο της επίθεσης, ο δράστης φώναζε «allahu akbar».

Στην περιοχή έχουν φτάσει μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουν γίνει συλλήψεις μέχρι στιγμής.

Η βελγική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Προειδοποίησε για την επίθεση

Σε άλλο βίντεο που έχει δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δράστης λέει μετά την επίθεση ότι πυροβόλησε τρεις Σουηδούς κοντά στο στάδιο «King Baudouin» όπου διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Βελγίου με τη Σουηδία.

Υποστηρίζει ακόμη ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους αδερφούς του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ