- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιράν: Μαχαιρωμένοι βρέθηκαν ο σπουδαίος σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί και η γυναίκα του
Τους βρήκε νεκρούς η κόρη τους
Ο σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί, φυσιογνωμία του ιρανικού κινηματογράφου, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι του
Ένας από τους σπουδαιότερους Ιρανούς σκηνοθέτες, ο Νταριούς Μερτζουί, καθώς και η σύζυγός του μαχαιρώθηκαν μέχρι θάνατου χθες, Σάββατο (14/10), το βράδυ μέσα στην κατοικία τους κοντά στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα η ιρανική Δικαστική Αρχή.
Ηλικίας 83 ετών, ο κινηματογραφιστής είχε σκηνοθετήσει το 1969 την «Αγελάδα», μια από τις πρώτες ταινίες του νέου κύματος του ιρανικού κινηματογράφου.
«Στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, διαπιστώσαμε πως ο Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, η Βαλιντέχ Μοχαμαντιφάρ, σκοτώθηκαν με πολλαπλά πλήγματα από μαχαίρι στο λαιμό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, ο Χοσεΐν Φαζελί-Χαρικαντί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής δικαιοσύνης Mizan Online.
Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Etemad, η σύζυγος του σκηνοθέτη είχε κάνει γνωστό ότι είχε απειληθεί πρόσφατα από ένα άτομο και ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την κατοικία τους.
«Η έρευνα έδειξε πως δεν υποβλήθηκε καμιά μήνυση για την παράνομη είσοδο στην έπαυλη της οικογένειας Μερτζουί και την κλοπή αγαθών τους», πρόσθεσε ο Φαζελί-Χαρικαντί.
Ο Νταριούς Μερτζουί είχε σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων τις ταινίες «Η Αγελάδα» (1969), «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ένοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996).
Από το 1980 ως το 1985 ο κινηματογραφιστής είχε διαμείνει στη Γαλλία, όπου σκηνοθέτησε «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Ιράν-Ρωσία vs Δύση, AI kill switch και κοστοβόρα data centers, η ΕΕ στη διαστημική κούρσα, η ΑΙ στα σχολεία, στις εκλογές και στη φαρμακευτική, και η ώρα των robotaxis
Συνεχίζουν τη σκληρή μάχη για τον εντοπισμό επιζώντων οι διασώστες
Νωρίτερα την είχε απαγάγει από το σπίτι της
«Αν το Ιράν είχε πυρηνικό όπλο, είναι πιθανότερο να το χρησιμοποιούσε στην Ευρώπη» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τι υποστηρίζει η έκθεση της ισπανικής αστυνομίας
H πολιτεία αποτελεί εδώ και χρόνια προπύργιο του κόμματος
Οι επαφές συνεχίζονται μέσω των μυστικών υπηρεσιών
Πώς βγάζει χρήματα από τις ανασφάλειες των ανδρών της Gen Z
Φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.