Κοσμος

Νετανιάχου στους υπουργούς του: «Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε, αλλά εμείς θα τη συντρίψουμε»

Το μήνυμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Νετανιάχου στους υπουργούς του: «Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε, αλλά εμείς θα τη συντρίψουμε»
Νετανιάχου στους υπουργούς του: «Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε, αλλά εμείς θα τη συντρίψουμε» © EPA

Πόλεμος Ισραήλ: «Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε» -«Θα τη συντρίψουμε» - Το μήνυμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης.

Τόνισε ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί στέλνει ένα μήνυμα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.

«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου στους υπουργούς του. «Οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή», πρόσθεσε.

Η συνεδρίαση γίνεται στην έδρα του στρατού στο Τελ Αβίβ και ξεκίνησε με τους υπουργούς να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Έληξε η τρίτη διορία του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Γάζας

Υπενθυμίζεται ότι έληξε στις 13:00 (ώρα Ισραήλ και Ελλάδος) η νέα διορία που είχε δώσει ο ισραηλινός στρατός στους κατοίκους της πόλης της Γάζας και της βόρειας Γάζας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς τον νότο.

Νωρίτερα, σε ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απεικονιζόταν ένας διάδρομος όπου δεν θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, παρακαλείστε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μετακινηθείτε προς από τη βόρεια Γάζα προς τον νότο. Η ασφάλειά σας και η ασφάλεια των οικογενειών σας έχει σημασία. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες μας και κατευθυνθείτε νότια. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη εξασφαλίσει την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw8wqildiuzl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ