- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου στους υπουργούς του: «Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε, αλλά εμείς θα τη συντρίψουμε»
Το μήνυμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ
Πόλεμος Ισραήλ: «Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε» -«Θα τη συντρίψουμε» - Το μήνυμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα, για πρώτη φορά, συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης.
Τόνισε ότι η εθνική ενότητα που επιδεικνύουν οι Ισραηλινοί στέλνει ένα μήνυμα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.
«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου στους υπουργούς του. «Οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή», πρόσθεσε.
Η συνεδρίαση γίνεται στην έδρα του στρατού στο Τελ Αβίβ και ξεκίνησε με τους υπουργούς να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των 1.300 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Έληξε η τρίτη διορία του Ισραήλ προς τους κατοίκους της Γάζας
Υπενθυμίζεται ότι έληξε στις 13:00 (ώρα Ισραήλ και Ελλάδος) η νέα διορία που είχε δώσει ο ισραηλινός στρατός στους κατοίκους της πόλης της Γάζας και της βόρειας Γάζας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς τον νότο.
Νωρίτερα, σε ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απεικονιζόταν ένας διάδρομος όπου δεν θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
«Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, παρακαλείστε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μετακινηθείτε προς από τη βόρεια Γάζα προς τον νότο. Η ασφάλειά σας και η ασφάλεια των οικογενειών σας έχει σημασία. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες μας και κατευθυνθείτε νότια. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη εξασφαλίσει την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο σήμερα, η ιστορία ενός οράματος που δεν κατάφερε να ενώσει τον αραβικό κόσμο
Γιατί κάποιοι κάνουν λόγο για «τεράστιο χτύπημα για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ»
«Προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή των Αμερικανών από τα προβλήματα»
Πώς διαβάζει η Ευρώπη τα αποτελέσματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.