Κοσμος

Αναβλήθηκε η δίκη του Φρέντυ Μπελέρη

Παρέστη κανονικά στη συνεδρίαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρέντι Μπελέρης
© Facebook / Φρέντης Μπελέρης

Δίκη Φρέντυ Μπελέρη: Αναβολή για τις 17 Οκτωβρίου - Αίτημα εξαίρεσης της Ετλέβα Ντέντα

Για την ερχόμενη Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 αναβλήθηκε η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στο ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς στα Τίρανα.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων -ο Μπελέρης παρέστη στη συνεδρίαση ενώ ο Κοκαβέσης εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του- ήγειραν ζήτημα εξαίρεσης της δικαστίνας Ετλέβα Ντέντα, η οποία έχει εκδικάσει και άλλα αιτήματα των Μπελέρη και Κοκαβέση που αφορούσαν στην προφυλάκισή τους καθώς και το δικαίωμα του Μπελέρη να ορκιστεί ως εκλεγμένος δήμαρχος. Παρά την αντίθεση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο ανέβαλε για την ερχόμενη Τρίτη τη δίκη.

Απορρίφθηκε το αίτημα για άδεια ορκωμοσίας

Το Πρωτοδικείο Δυρραχίου απέρριψε πριν από δύο ημέρες το αίτημα του Φρέντυ Μπελέρη για χορήγηση άδειας ορκωμοσίας του, ως εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Ο εισαγγελέας θεώρησε το δικαστήριο αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση, εισήγηση που αποδέχθηκε ο δικαστής της έδρας και ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Ο Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές, αναμένοντας την δίκη του στο Ειδικό Δικαστήριο εναντίον της διαφθοράς. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ