Κοσμος

Η Ισραηλινή Έντεν Μπεν Ρουμπί με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε στο ρέιβ πάρτι

Βρισκόταν στο φεστιβάλ όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ισραηλινή Έντεν Μπεν Ρουμπί με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε από τη Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova
Η Ισραηλινή Έντεν Μπεν Ρουμπί με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε από τη Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova © Israel in Greece/ Twiiter

Πόλεμος Ισραήλ: Η Έντεν Μπεν Ρουμπί από τη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε στο ρέιβ πάρτι - Αγνοούνταν για τρεις ημέρες

Ενώ τα θύματα αυξάνονται ραγδαία στην Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε πως έχασε την ζωή της η Έντεν Μπεν Ρουμπί, Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η πρεσβεία του Ισραήλ: «Η Έντεν Μπεν Ρουμπι δεν είναι πια ανάμεσα μας! Η Ισραηλινή με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκεπτόταν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα από μικρό παιδί δολοφονήθηκε πισώπλατα από τη #Χαμάς ενώ έτρεχε να σωθεί. Η κτηνωδία δεν έχει ορια! Συλλυπητήρια στην οικογένεια της! Είναι φτωχά τα λόγια».

Η Έντεν βρισκόταν στο φεστιβάλ Supernova την μοιραία νύχτα της Κυριακής, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την πρώτη επίθεση σκορπώντας τον θάνατο.

Να σημειωθεί ότι η Έντεν αγνοούνταν για τρεις ημέρες. Το τελευταίο σημείο ζωής που είχε δώσει ήταν μέσα από το Instagram το Σάββατο. Οι δικοί της άνθρωποι θεωρούσαν ότι πιθανότατα κρατήθηκε ως όμηρος στη Γάζα. Η πραγματικότητα όμως τους διέψευσε ακόμη πιο τραγικά καθώς η σορός της ταυτοποιήθηκε.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν δηλώσει ότι περίπου 260 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί στον χώρο του φεστιβάλ, ενώ πολλοί ακόμη αγνοούνται.

Πώς το φεστιβάλ Supernova έγινε παγίδα θανάτου από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και οι μαρτυρίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το φεστιβάλ Supernova, το οποίο θα λάμβανε χώρα στην έρημο του νοτίου Ισραήλ, ανήμερα της εβραϊκής γιορτής Σουκότ.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο, την ίδια ημέρα που ξέσπασαν οι επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ «βάφοντας» με αίμα την γιορτή της μουσικής.

Τα social media κατακλύστηκαν από βίντεο που δείχνουν οπλισμένους άνδρες να σκοτώνουν ανεξαιρέτως και χωρίς οίκτο τους παρευρισκομένους στο χώρο του φεστιβάλ και να αρπάζουν τους πάντες μέχρι και παιδιά για αιχμαλώτους.

Στα διεθνή ΜΜΕ έρχονται συνεχώς μαρτυρίες και αποσπάσματα από τη στιγμή της επίθεσης στο φεστιβάλ Supernova και το Sky News είναι μεταξύ εκείνων που με βίντεο επιχειρεί να εξηγήσει πώς βάφτηκε στο αίμα η τελετή.

How the Hamas attack on Israel's Supernova festival unfolded

Στα πλάνα που δημοσίευσε το Sky News φαίνεται και η 25χρονη Νόα Αργκαμάνι, που απλώνει τα χέρια της παρακαλώντας τους απαγωγείς της να την αφήσουν. Στο βίντεο φαίνονται και άλλες αρπαγές και επιθέσεις στο φεστιβάλ. Όπως αναφέρουν οι πρώτες επίσημες πληροφορίες πάνω από 260 σοροί βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Supernova. Φωτογραφία που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός δείχνει μερικά από αυτά κάτω από μια σκηνή.

Στις παρακάτω φωτογραφίες εξηγείται η ακριβής τοποθεσία του φεστιβάλ και αυτή της επίθεσης των τρομοκρατών της Χαμάς.

Η Ισραηλινή Έντεν Μπεν Ρουμπί με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε στο ρέιβ πάρτι
Η Ισραηλινή Έντεν Μπεν Ρουμπί με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη δολοφονήθηκε στο ρέιβ πάρτι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ