Κοσμος

Επίστρατους από το Ελ. Βενιζέλος παρέλαβαν δύο ισραηλινά C-130

Έφεδροι άνδρες και γυναίκες επιβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίστρατους από το «Ελ. Βενιζέλος» παρέλαβαν δύο ισραηλινά C-130
Επίστρατους από το «Ελ. Βενιζέλος» παρέλαβαν δύο ισραηλινά C-130 © Israeli Air Force/Twitter

Πόλεμος Ισραήλ: Επίστρατους από το Ελ. Βενιζέλος μετέφεραν ισραηλινά C-130 - Έφεδροι άνδρες και γυναίκες επιβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ισραηλινούς επίστρατους μετέφεραν μεταγωγικά αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας που προσγειώθηκαν τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αποστολή τους ήταν να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν πίσω στο Τελ Αβίβ.

Η επιχείρηση επαναπατρισμού έγινε για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύχτας, με το πρώτο αεροσκάφος να προσγειώνεται στον εθνικό αερολιμένα τη νύχτα της Δευτέρας (9.10). Ακολούθησε δεύτερο αεροσκάφος ένα 24ωρο αργότερα.

Έφεδροι άνδρες και γυναίκες που έχουν κληθεί να καταταγούν στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβιβάστηκαν στα δύο μεταγωγικά C-130.

Αντίθετα, οι οικογένειες επιβιβάστηκαν σε περίπου 10 πτήσεις των ισραηλινών αερογραμμών (EL AL) που έχουν πραγματοποιηθεί στο διάστημα από το Σάββατο μέχρι σήμερα.

Να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 3.000 Ισραηλινοί υπήκοοι έχουν ταξιδέψει μέσω Ελλάδας πίσω στο Ισραήλ. Κάποιο από αυτούς βρίσκονταν ή παραθέριζαν στη χώρα, ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν την Ελλάδα ως χώρα transit προερχόμενοι από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw5koaz9gd69)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ