Κοσμος

Διάγγελμα Μπάιντεν: «Καθήκον του Ισραήλ να απαντήσει - Η Χαμάς προσφέρει μόνο τρόμο»

«Η Χαμάς δεν αγωνίζεται για τα δίκαια των Παλαιστινίων», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διάγγελμα Μπάιντεν: «Καθήκον του Ισραήλ να απαντήσει - Η Χαμάς προσφέρει μόνο τρόμο»
Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ από τον Τζο Μπάιντεν © EPA / Yuri Gripas / POOL

Διάγγελμα Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Η θέση των ΗΠΑ και το σχόλιο για την Χαμάς

Διάγγελμα για τον πόλεμο στο Ισραήλ απηύθυνε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Σε αυτό, υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα και καθήκον να απαντήσει στη Χαμάς, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ. 

Όπως έκανε γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος, τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες πέθαναν στην επίθεση στο Ισραήλ ενώ πρόσθεσε ότι οι πολίτες του Ισραήλ έζησαν μία στιγμή του απόλυτου κακού. «Είμαστε καθαροί: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε το Ισραήλ για να έχει όσα χρειάζεται για την άμυνα του. Η Χαμάς δεν αγωνίζεται για τα δίκαια των Παλαιστινίων, προσφέρει μόνο αιματοκύλισμα και τρόμο».

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματος του ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η βαρβαρότητα της Χαμάς φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες στιγμές του ISIS. «Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή και είναι έτοιμες να κάνουν περισσότερα. Λαμβάνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε κάθε πιθανή εσωτερική απειλή». 

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εσωτερική απειλή που μπορεί να προκύψει μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, δήλωσε ο Μπάιντεν. Το FBI ανακοίνωσε νωρίτερα ότι «παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις» αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έχει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν μια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ». 

Παράλληλα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι 20 ή και περισσότεροι Αμερικανοί αγνοούνται μετά την επίθεση της Χαμάς. Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς που φέρονται ως αγνοούμενοι, κρατούνται όμηροι. «Πιστεύουμε ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί, οι οποίοι επί τους παρόντος αγνοούνται, αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι 20 ή περισσότεροι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι. Απλώς αυτός είναι ο αριθμός των αγνοουμένων αυτήν τη στιγμή». 

Το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα 

Το Ισραήλ αρνήθηκε ένα αίτημα για μεταφορά τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο Χουσεΐν Αλ Σέιχ, ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

«Καλούμε τους διεθνείς ανθρωπιστικούς θεσμούς και τη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν κατεπειγόντως για να σταματήσει την επίθεση, να επιτρέψει τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση επειδή η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.