Κοσμος

Πώς το φεστιβάλ Supernova έγινε παγίδα θανάτου από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Η ανάλυση του Sky News και το «παζλ» των βίντεο που έχουν διαρρεύσει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς το φεστιβάλ Supernova έγινε παγίδα θανάτου από τους τρομοκράτες της Χαμάς

Φεστιβάλ Supernova: Πώς μία γιορτή της μουσικής βάφτηκε στο αίμα - Η ανάλυση του Sky News και το «παζλ» των βίντεο που έχουν διαρρεύσει

Συγκλονίζουν οι εικόνες και οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το φεστιβάλ Supernova, το οποίο θα λάμβανε χώρα στην έρημο του νοτίου Ισραήλ, ανήμερα της εβραϊκής γιορτής Σουκότ.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο, την ίδια ημέρα που ξέσπασαν οι επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ «βάφοντας» με αίμα την γιορτή της μουσικής.

Πάνω από 260 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα όπλα των τρομοκρατών, και δεκάδες άλλοι πιστεύεται ότι απήχθησαν. Τα social media κατακλύστηκαν από βίντεο που δείχνουν οπλισμένους άνδρες να σκοτώνουν ανεξαιρέτως και χωρίς οίκτο τους παρευρισκομένους στο χώρο του φεστιβάλ και να αρπάζουν τους πάντες μέχρι και παιδιά για αιχμαλώτους.

Στα διεθνή ΜΜΕ έρχονται συνεχώς μαρτυρίες και αποσπάσματα από τη στιγμή της επίθεσης στο φεστιβάλ Supernova και το Sky News είναι μεταξύ εκείνων που με βίντεο επιχειρεί να εξηγήσει πώς βάφτηκε στο αίμα η τελετή.

How the Hamas attack on Israel's Supernova festival unfolded

Η μουσική που αντικαταστάθηκε από ουρλιαχτά

Σύμφωνα με το γνωστό βρετανικό δίκτυο, το φεστιβάλ ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής σε μια περιοχή της ερήμου κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντριωθεί στην κεντρική σκηνή το πρωί του Σαββάτου και απολάμβαναν τη μουσική χορεύοντας και τραγουδώντας.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες νωρίς το πρωί άρχισαν να ακούγονται οι κρότοι ρουκετών από απόσταση. Το γεγονός αυτό δεν πτόησε τους παρευρισκομένους καθώς εκτιμάται πως πολλοί δεν άκουσαν λόγω της δυνατής μουσικής. Λίγη ώρα αργότερα, οι διοργανωτές έχοντας καταλάβει τι συμβαίνει σταμάτησαν τη μουσική και το προσωπικό ασφαλείας άρχισε να καλεί τον κόσμο να απομακρυνθεί από το χώρο.

Πλάνα που έχουν δημοσιευθεί δείχνουν ανθρώπους να αποχωρούν κακήν κακώς από τις σκηνές με φανερή έκπληξη και απορία στα πρόσωπά τους.

Λίγα λεπτά μετά, ωστόσο, επέρχεται ο τρόμος. Αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτοι πυροβολισμοί από τους τρομοκράτες της Χαμάς. Άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν την ώρα που καταγράφονται μονάδες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων να στήνουν οδοφράγματα όπου βρίσκουν καταφύγιο κάποιοι.

Στα πλάνα που δημοσίευσε το Sky News φαίνεται και η 25χρονη Νόα Αργκαμάνι, που απλώνει τα χέρια της παρακαλώντας τους απαγωγείς της να την αφήσουν. Στο βίντεο φαίνονται και άλλες αρπαγές και επιθέσεις στο φεστιβάλ. Όπως αναφέρουν οι πρώτες επίσημες πληροφορίες πάνω από 260 σοροί βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Supernova. Φωτογραφία που δημοσίευσε ο ισραηλινός στρατός δείχνει μερικά από αυτά κάτω από μια σκηνή.

Σε νεότερες φωτογραφίες εξηγείται η ακριβής τοποθεσία του φεστιβάλ και αυτή της επίθεσης των τρομοκρατών της Χαμάς.

Πώς το φεστιβάλ Supernova έγινε παγίδα θανάτου από τους τρομοκράτες της Χαμάς
Πώς το φεστιβάλ Supernova έγινε παγίδα θανάτου από τους τρομοκράτες της Χαμάς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ