Κοσμος

«Λύγισε» ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τα θύματα της επίθεσης της Χαμάς

Ο Τζον Κίρμπι δυσκολεύτηκε πολύ να απαντήσει στην ερώτηση δημοσιογράφου του CNN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζον Κίρμπι δυσκολεύτηκε πολύ να απαντήσει στην ερώτηση δημοσιογράφου του CNN
Ο Τζον Κίρμπι δυσκολεύτηκε πολύ να απαντήσει στην ερώτηση δημοσιογράφου του CNN

Πόλεμος Ισραήλ:Λύγισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τα θύματα - Ο Τζον Κίρμπι δυσκολεύτηκε πολύ να απαντήσει στην ερώτηση δημοσιογράφου του CNN 

Συγγνώμη ζήτησε για τη συγκίνησή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, όταν «λύγισε» σε συνέντευξή του στο CNN για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

Κληθείς να σχολιάσει αυτό που περιέγραψε ο συνομιλητής του ως «φρικιαστικές εικόνες» με «παιδιά να έχουν απαχθεί, γυναίκες με αίματα επειδή πιθανότατα έχουν βιαστεί», ο κ. Κίρμπι δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του.

'Οντας εμφανώς σε συναισθηματική φόρτιση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις αυτές τις εικόνες».

«Είναι άνθρωποι, μιλάμες για συγγενείς, ξαδέρφια, αδέρφια, αγαπημένους κάποιων. Μιλάμε για ανθρώπινες απώλειες» συνέχισε συγκινημένος ο Τζον Κίρμπι.

«Είναι δύσκολο και ζητώ συγγνώμη» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου με τον δημοσιογράφου του CNN να του λέει «δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει εσείς να ζητάτε συγγνώμη».

11 Αμερικανοί νεκροί από τις επιθέσεις της Χαμάς

Τουλάχιστον 11 Αμερικανοί σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, θεώρησε πιθανό να συμπεριλαμβάνονται Αμερικανοί στους ομήρους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης. «Παρότι καταβάλλουμε προσπάθειες για να το επιβεβαιώσουμε, θεωρούμε πιθανό αμερικανοί πολίτες να είναι μεταξύ των αιχμαλώτων της Χαμάς», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ, δεν έχει καμιά πρόθεση να αναπτύξει δυνάμεις στο πεδίο μετά την επίθεση εναντίον του Ισραήλ, πάντως θα προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ