Κοσμος

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Τα παιδιά του σήμερα δεν έχουν ανθεκτικούς χαρακτήρες»

Σχολίασε καυστικά τη νέα γενιά

62224-137655.jpg
Newsroom
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ © EPA/FRANCK ROBICHON

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Σχολίασε καυστικά τη νέα γενιά - «Δημιουργείτε μια γενιά δειλών» τόνισε μεταξύ άλλων

Οι γενιές των ανθρώπων θεωρούν ότι οι παλιές εποχές ήταν καλύτερες και περιφρονούν τις νεότερες συνομοταξίες, θεωρώντας τις στερεότυπα ως πιο τεμπέλικες, αδύναμες ή ανώριμες από τις μεγαλύτερες.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ υπερασπίζεται αυτή τη νοσταλγική θεωρία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Howard Stern Show, ο πρώην bodybuilder παραπονέθηκε για «τα παιδιά του σήμερα», υποστηρίζοντας ότι η Αμερική μεγαλώνει μια «γενιά δειλών».

Σύμφωνα με τον 76χρονο σταρ, οι άνθρωποι στις μέρες μας εκτίθενται λιγότερο σε "αγώνες", γεγονός που μεταφράζεται σε πιο αδύναμους, λιγότερο ανθεκτικούς χαρακτήρες.

«Μπορείς να ενδυναμώσεις τον χαρακτήρα σου και να γίνεις ένα πραγματικά δυνατό άτομο μέσα σου μόνο αν έχεις αντίσταση, αν αποτύχεις, αν ξανασηκωθείς και αν δουλέψεις σκληρά», είπε.

Αντί να ζουν μια άνετη ζωή, είπε, οι νεότερες γενιές θα πρέπει να «δέχονται τον πόνο, τη δυστυχία και τη δυσφορία» προκειμένου να γίνουν "πιο σκληροί".

«Όποιος προσπαθεί να νταντεύει και να χαϊδεύει τον εαυτό του, τελείωσε. Δεν πρόκειται ποτέ να φτάσετε εκεί».

«Η χώρα έγινε ευημερούσα χάρη στους εργάτες της, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να ανεχθούν αντίξοες συνθήκες εργασίας προκειμένου να φέρουν φαγητό στο τραπέζι». 

«Εδώ είναι που οι τολμηρές γυναίκες και άνδρες που βγήκαν εκεί έξω στις πέντε το πρωί, και σηκώθηκαν, και αγωνίστηκαν, πάλεψαν, δούλεψαν μέχρι τελικής πτώσεως», εξήγησε.

«Είναι οι άνθρωποι που κοιμήθηκαν; Είναι άνθρωποι που δεν έκαναν τίποτα; Αυτό, 'Ω, θέλω να αισθάνομαι καλά. Θέλω να νιώθω άνετα. Όχι».

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό είναι που έκανε αυτή τη χώρα σπουδαία. Και τώρα, ας συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Μην αρχίσετε να δημιουργείτε μια γενιά δειλών».

Το παρελθόν του πρώην bodybuilder

Ο Σβαρτσενέγκερ, ο οποίος γεννήθηκε στην Αυστρία και ήταν γιος του τοπικού αρχηγού της αστυνομίας, έχει εξηγήσει πώς πειθαρχούσε τα παιδιά του όταν μεγάλωναν.

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν αυστηρός πατέρας, ο μπαμπάς πέντε παιδιών είπε: "Ο πατέρας του Σβαρτσενγκρέντζερ ήταν πολύ αυστηρός: «Γιατί νομίζω ότι έτσι όπως μεγάλωσα, ήμουν επιεικής», είπε. «Αλλά νομίζω ότι για τα αμερικανικά δεδομένα, μάλλον ήμουν αυστηρός».

Ένα από τα περιστατικά που περιέγραψε ήταν όταν ο Πάτρικ, ο μεγαλύτερος γιος του, έβαλε τη νταντά του να στρώσει το κρεβάτι αντί να το στρώσει ο ίδιος.

«Ήρθα λοιπόν μια φορά και το κρεβάτι ήταν στρωμένο τόσο άψογα που κοίταξα τον Πάτρικ και είπα: «Εσύ το έκανες αυτό»;

«Και εκείνος είπε, 'όχι, δεν το έκανα εγώ'».

«Έτσι άνοιξα τις πόρτες, άρπαξα το στρώμα και το πέταξα από το μπαλκόνι, κάτω στην πισίνα».

Όπως μοιράστηκε, ο γιος του έπρεπε στη συνέχεια να ανασύρει το βρεγμένο στρώμα από την πισίνα, να το στεγνώσει και να στρώσει το κρεβάτι του.

Τα παιδιά πρέπει να κάνουν πολλές δουλειές για να γίνουν ανθεκτικά στο μέλλον.

«Είπα ότι τα παιδιά πρέπει να στρώνουν μόνα τους το κρεβάτι τους, πρέπει να τρίβουν μόνα τους το ντους τους, πρέπει να καθαρίζουν μόνα τους τις τουαλέτες τους και πρέπει να πλένουν μόνα τους τα ρούχα τους».

Ο πρωταγωνιστής του Terminator πιστεύει ότι, όταν πρόκειται για αμφιλεγόμενες γονικές επιλογές, ο σκοπός αγιάζει πάντα τα μέσα.

«Ας πάμε και ας διδάξουμε στα παιδιά να είναι σκληρά, να βγαίνουν και να αθλούνται, να αγωνίζονται και να περνούν τέτοιου είδους επώδυνες στιγμές μερικές φορές» υπογράμμισε.

Οι νέοι δέχονται τα «πυρά»

Ο Σβαρτσενέγκερ δεν ήταν ο πρώτος εκατομμυριούχος υψηλού προφίλ που παραπονέθηκε για τους νέους. Το 2017, ο Αυστραλός μεγιστάνας των ακινήτων Τιμ Γκέρνερ δήλωσε ότι οι millennials ξοδεύουν πολλά χρήματα σε τοστ αβοκάντο αντί για σπίτια.

Ομοίως, το 2016, η φράση "γενιά των χιονονιφάδων" προστέθηκε στο αγγλικό λεξικό Collins για να περιγράψει "τη γενιά των ανθρώπων που ενηλικιώθηκαν κατά ή μετά τη δεκαετία του 2010, η οποία θεωρείται λιγότερο ανθεκτική και πιο επιρρεπής στο να προσβάλλεται από τις προηγούμενες γενιές".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ