- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης, που έγινε το πρωί της Κυριακής, οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν από το σεισμό ανέρχονται στους 39, εκ των οποίων οι 7 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι η σεισμική δόνηση σημειώθηκε το Σάββατο στις 22:08 (και 15:08 ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.
«Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση δημιουργήσαμε ένα κέντρο διαχείρισης της κρίσης για τη συγκέντρωση πληροφοριών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει ό,τι χρειάζεται για να δοθεί προτεραιότητα στη διάσωση και την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα.
Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 1.600 σπίτια, αλλά παρά την ένταση του σεισμού, οι υλικές ζημιές φαίνεται να είναι σχετικά περιορισμένες. Όσον αφορά το πυρηνικό εργοστάσιο Κασιβαζάκι Καρίβας της Tokyo Electric Power Co, που βρίσκεται στην περιοχή, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια δυσλειτουργία. Όμως, όλοι οι αντιδραστήρες παραμένουν αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Σύμφωνα με σεισμολόγο της ιαπωνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας «πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων 100 ετών στην περιοχή αυτή, με τον προηγούμενο να είχε σημειωθεί το 1987».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.