Κοσμος

Τρία παιδιά και μία έγκυος γυναίκα ανάμεσα στους νεκρούς του δυστυχήματος στη Βενετία

Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί - Κρίσιμη μάχη στο νοσοκομείο για 11 επιβάτες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αρχές σηκώνουν το λεωφορείο από το σημείο της πτώσης στη Βενετία
© EPA / Vigili del Fuoco HANDOUT

Βενετία - Δυστύχημα με λεωφορείο: Παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς - Ο θάνατος της νεόνυμφης εγκύου και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους Πυροσβέστες

Η Ιταλία θρηνεί την απώλεια 21 ατόμων και ζητά απαντήσεις για σειρά ερωτημάτων σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας με το τουριστικό λεωφορείο στο Μέστρε της Βενετίας. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην ταυτοποίηση των 21 νεκρών. Πρόκειται για εννέα Ουκρανούς υπηκόους, 4 Ρουμάνους, 3 Γερμανούς, 2 Πορτογάλους έναν Νοτιοαφρικανό και τον Ιταλό οδηγό του λεωφορείου. Από τους 15 τραυματίες, οι 11 παραμένουν στην Εντατική, δίνοντας κρίσιμη μάχη για τη ζωή τους. 

Μεταξύ των νεκρών στο δυστύχημα είναι τρία παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος, και μια έξι μηνών έγκυος. Τα κροατικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Vecernji List, αναφέρουν ότι η κοπέλα ταξίδευε με τον σύζυγό της για τον μήνα του μέλιτος, με τον οποίο είχαν παντρευτεί στις 10 Σεπτεμβρίου. Ο νεαρός νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο Μιράνο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ένωσης πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε να δοθεί ψυχολογική υποστήριξη στους πυροσβέστες που επενέβησαν στο Μέστρε λόγω του αποτρόπαιου θεάματος που αντίκρισαν αναφέρει το RAI. «Οι πυροσβέστες είναι άνθρωποι, η αδρεναλίνη εξαντλήθηκε, πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα ή έμειναν βουβοί». Δύο είναι οι βασικές υποθέσεις που εξετάζονται από την εισαγγελία για τα αίτια της τραγωδίας: ένας επικίνδυνος ελιγμός, με ένα άλλο λεωφορείο, ή μια ασθένεια από την πλευρά του 40χρονου οδηγού που δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το όχημα.

Πώς έγινε το δυστύχημα με το λεωφορείο στη Βενετία

Το ηλεκτρικό λεωφορείο έπεσε από σχεδόν 15 μέτρα στο Μέστρε, το οποίο συνδέεται με τη Βενετία μέσω γέφυρας. Πλάνα από κάμερα της γέφυρας έδειξαν το όχημα να περνά δίπλα από ένα άλλο λεωφορείο προτού ανατραπεί από το οδόστρωμα και πέσει από την οδογέφυρα.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν δύο 16χρονοι και δύο μικρότερα παιδιά, είπε ο τοπικός κυβερνήτης. Δύο αδέρφια Γερμανοί, ηλικίας επτά και 13 ετών, νοσηλεύονταν με σπασμένα οστά στο νοσοκομείο στο κοντινό Τρεβίζο. Οι γονείς τους σκοτώθηκαν στο δυστύχημα και τα δίπλα στα αγόρια βρίσκονταν ψυχολόγοι. Ο εισαγγελέας της Βενετίας είπε ότι μόνο τρεις ή τέσσερις επιζώντες έχουν μπορέσει μέχρι στιγμής να μιλήσουν με τους έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Το λεωφορείο συνετρίβη γύρω στις 19:45 της Τρίτης. Φαίνεται να είχε νοικιαστεί από μια τοπική εταιρεία για να παραλαμβάνει τουρίστες από το ιστορικό κέντρο της Βενετίας για ένα κάμπινγκ στην κοντινή συνοικία Μαργκέρα. Μάρτυρες είδαν το λεωφορείο να προσκρούει κατά μήκος του προστατευτικού κιγκλιδώματος στη γέφυρα για 50 μέτρα, προτού πέσει στο κενό. Η εταιρεία των λεωφορείων δήλωσε ότι το όχημα των 13 τόνων ήταν ηλεκτρικό, διαψεύδοντας προηγούμενες αναφορές ότι λειτουργούσε με αέριο μεθανίου. Ο διοικητής της πυροσβεστικής, Μάουρο Λόνγκο ανέφερε ότι οι μπαταρίες του λεωφορείου πήραν φωτιά γεγονός που καθιστούν τον καθαρισμό του λεωφορείου δύσκολη επιχείρηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ