Κοσμος

Τουλάχιστον 21 νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα στη Βενετία

Έπεσε στο κενό από ύψος 10 μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα στη Βενετία με τουλάχιστον 20 νεκρούς
© Corriere della Serra TV

Βενετία: Πτώση λεωφορείου από οδογέφυρα με 21 νεκρούς - Οι πρώτες πληροφορίες για το δυστύχημα - Φόβοι για αύξηση των θυμάτων

Τραγωδία στο Μέστρε της Βενετίας. Λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα, παρασύροντας στον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπους, ανάμεσά τους και δύο παιδιά. Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, με συνέπεια να θύματα να καούν. Δώδεκα άτομα έχουν ανασυρθεί από το σημείο της πτώσης τραυματισμένα και έχουν μεταφερθεί στα κοντινά νοσοκομεία.  

Σύμφωνα με την RAI, το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών. Οι αρχές εκφράζουν τους φόβους ο αριθμός των θυμάτων να ανέβει τις επόμενες ώρες. Οι σκηνές που καταγράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ είναι συγκλονιστικές, τη στιγμή που οι διασώστες δίνουν μάχη στα συντρίμμια για να ανασύρουν επιζώντες και απανθρακωμένα πτώματα. 

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα, όταν το στηθέο έσπασε. 

Πώς έγινε το δυστύχημα με το λεωφορείο

Σύμφωνα με την Corriere della Serra, το δυστύχημα καταγράφηκε το απόγευμα της Τρίτης, περίπου στις 19:30 απόγευμα με όχημα της εταιρείας La Linea σε υπηρεσία για την Actv. Για αδιευκρίνιστους λόγους, το λεωφορείο βγήκε από το οδόστρωμα στην οδογέφυρα της Βέμπας και κατέληξε στο κενό κοντά στις γραμμές, μετά από πτώση περίπου δέκα μέτρων.

Η πρωθυπουργός Giorgia Meloni δήλωσε: «Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, τόσο τα δικά μου προσωπικά όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης, για το σοβαρό δυστύχημα που συνέβη στο Mestre. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, την οικογένεια και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Matteo Piantedosi για να παρακολουθήσω τα νέα σχετικά με αυτήν την τραγωδία». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ