Κοσμος

Πάνω από 100 νεκρά δελφίνια του Αμαζονίου στη Βραζιλία - Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού

Πού οφείλονται οι μαζικοί θάνατοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνω από 100 νεκρά δελφίνια του Αμαζονίου στη Βραζιλία -  Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού
Πάνω από 100 νεκρά δελφίνια του Αμαζονίου στη Βραζιλία - Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία του νερού © Unsplash

Δελφίνια: Νεκρά περισσότερα από 100 στη Βραζιλία – Πού οφείλονται οι μαζικοί θάνατοι

Περισσότερα από εκατό δελφίνια βρέθηκαν νεκρά στον Αμαζόνιο εν μέσω ακραίας ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών νερού που έφτασε ως και τους 39 βαθμούς Κελσίου (102 Φαρενάιτ).

Τα νεκρά δελφίνια βρέθηκαν όλα στη λίμνη Tefé τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Mamirauá, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Επιστημών της Βραζιλίας.

«Είναι ακόμη νωρίς για να προσδιοριστεί η αιτία, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς μας, σίγουρα συνδέεται με την περίοδο ξηρασίας και τις υψηλές θερμοκρασίες στη λίμνη Τεφέ», σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία δεν αναφέρεται ρητά στην κλιματική αλλαγή.


Ερευνητές και ακτιβιστές προσπαθούν να σώσουν τα θηλαστικά μεταφέροντάς τα από λιμνοθάλασσες και λίμνες στο κύριο σώμα του ποταμού όπου το νερό είναι πιο δροσερό, ανέφερε το CNN Brasil.

«Η μεταφορά των δελφινιών του ποταμού σε άλλα ποτάμια δεν είναι τόσο ασφαλής πριν επαληθευτεί ότι δεν υπάρχουν τοξίνες ή ιοί», δήλωσε στο CNN Brasil ο André Coelho, ερευνητής στο Ινστιτούτο Mamiraua.

Η ξηρασία στον Αμαζόνιο επηρεάζει και την οικονομία καθώς σε 59 δήμους έχουν παραλύσει τόσο οι μεταφορές όσο και οι αλιευτικές δραστηριότητες στον ποταμό.

Οι αρχές αναμένουν επιδέινωση της ξηρασίας τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ