Κοσμος

Συγκλόνισε η πρώτη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ στην Ιταλία - Η ομιλία στο συνέδριο του «Forza Italia»

Έδειξε φωτογραφία από την εικόνα της μετά την επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Filomena Lamberti: Η πρώτη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ στην Ιταλία στο συνέδριο του Forza Italia
© Youtube / Corriere della Serra

Filomena Lamberti: Η πρώτη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ στην Ιταλία - Παρουσία στο συνέδριο της Forza Italia

Καθηλωτική ήταν η ομιλία της Filomena Lamberti στο συνέδριο του Forza Italia. Η 64χρονη είναι η πρώτη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με οξύ στην Ιταλία και όσα είπε για τη βία κατά των γυναικών συγκλόνισαν το κοινό. Δεν δίστασε κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου να δείξει μία φωτογραφία από την κατάσταση του προσώπου της λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση με οξύ από τον σύζυγό της. 

«Σήμερα ζω και είμαι ελεύθερη», δήλωσε η Filomena Lamberti και δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα των συνέδρων. Η 64χρονη σήμερα γυναίκα δέχθηκε επίθεση από τον σύζυγό της πριν από 11 χρόνια. Ο δράστης της επίθεσης είναι ελεύθερος και όχι μόνο παραμένει αμετανόητος, αλλά δηλώνει ότι θα το έκανε ξανά. Στο πλευρό του η Filomena έζησε 30 μαρτυρικά χρόνια, ώσπου ενηλικιώθηκαν τα παιδιά τους και θέλησε να ζητήσει διαζύγιο, κάτι που εκείνος δεν μπορούσε να δεχθεί. Μία ημέρα, την πλησίασε και της είπε ότι ήθελα να της δώσει κάτι. Τότε, της έριξε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στήθος. «Νομίζω ότι για τριάντα χρόνια βίας, επέζησα. Σήμερα είμαι ελεύθερη», είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στο συνέδριο του Forza Italia. 

«Όταν έπινε γινόταν επιθετικός. Ήθελα να τον βοηθήσω, νόμιζα ότι τον άλλαζα, αλλά ήταν ευσεβής πόθος. Ήταν απλώς προσβολές και χτυπήματα. Πολέμησα ενάντια στα φαντάσματά του για πολύ καιρό, αλλά μακροπρόθεσμα η αγάπη μετατράπηκε σε μίσος. Τον άφησα και λίγες μέρες μετά τον είδα μπροστά μου: "Κοίτα τι σου δίνω" μου είπε. Ήταν ένα μπουκάλι θειικό οξύ», περιέγραψε η Filomena Lamberti. 

Η συγκλονιστικότερη στιγμή της παρουσίας της στο συνέδριο ήταν - αδιαμφισβήτητα - εκείνη κατά την οποία έδειξε στο κοινό τη φωτογραφία από την κατάσταση του προσώπου της μετά την επίθεση. «Είναι αυτό ενδοοικογενειακή βία;» διερωτήθηκε, με το κοινό να τη χειροκροτά όρθιο για τη γενναία μάχη που έδινε και συνεχίζει να δίνει. 

 Με πληροφορίες από το Corriera della Serra

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ