- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παρέμβαση του Έλον Μασκ στη γερμανική πολιτική, με ανάρτηση υπέρ της ακροδεξιάς AfD
Τι απάντησε το γερμανικό ΥΠΕΞ
Έλον Μασκ: Παρέμβαση στη γερμανική πολιτική, με ανάρτηση υπέρ της ακροδεξιάς AfD - Τι απάντησε το γερμανικό ΥΠΕΞ
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ παρενέβη χθες (29.09) στη γερμανική πολιτική σκηνή, αναπαράγοντας την ανάρτηση ενός άλλου λογαριασμού στην πλατφόρμα Χ, με την οποία ο συντάκτης της εξαπέλυε επίθεση στη διαχείριση της μετανάστευσης από το Βερολίνο και εξέφραζε τη στήριξή του στην ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ την Πέμπτη μπήκε στη συζήτηση για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό για να συναντηθεί με τοπικούς πολιτικούς και τις αρχές επιβολής του νόμου και να αποκτήσει αυτό που αποκάλεσε «αφιλτράριστη» άποψη της κατάστασης.
Το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης στη Γερμανία, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία και την Έσση στις 8 Οκτωβρίου αλλά και στην Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου έτους.
Η ανάρτηση την οποία αναπαρήγαγε ο Μασκ προερχόταν από έναν λογαριασμό με την επωνυμία «Radio Genoa». Επέκρινε το γερμανικό κράτος επειδή χρηματοδοτεί φιλανθρωπικές οργανώσεις που διασώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο και περιελάμβανε βίντεο από αυτές τις αποστολές διάσωσης. «Ας ελπίσουμε ότι η AfD θα κερδίσει τις εκλογές για να σταματήσει αυτήν την ευρωπαϊκή αυτοκτονία», έγραφε επίσης.
Is the German public aware of this? https://t.co/CMlRPRn4Z5
— Elon Musk (@elonmusk) September 29, 2023
Ο Μασκ, που σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχοντας περιουσία περίπου 250 δισεκ. δολαρίων και είναι ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla και της εταιρείας διαστημικών αποστολών SpaceX, εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στην πολιτική το τελευταίο διάστημα. Την Πέμπτη επισκέφθηκε τα σύνορα με το Μεξικό στο Τέξας και συναντήθηκε με ντόπιους πολιτικούς και αστυνομικούς για να αποκτήσει, όπως είπε μια «αφιλτράριστη άποψη» της κατάστασης με το μεταναστευτικό στις ΗΠΑ.
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Γερμανίας επιβεβαίωσε αυτήν την εβδομάδα ότι στηρίζει οικονομικά τρεις γερμανικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειιο και συχνά μεταφέρουν μετανάστες στην Ιταλία. Η είδηση εξόργισε την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας, που αντιμετωπίζει μια κατακόρυφη αύξηση των αφίξεων μεταναστών αφότου ανέλαβε την εξουσία, πριν από έναν χρόνο.
Η απάντηση του γερμανικού ΥΠΕΞ
«Οι Γερμανοί το γνωρίζουν αυτό;» διερωτήθηκε ο Μασκ.
«Ναι. Και λέγεται διάσωση ζωών» απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας στην ανάρτησή του.
Το ενδιαφέρον του Μασκ για το μεταναστευτικό ενδεχομένως να οφείλεται στα επιχειρηματικά συμφέροντά του. Το «Μέγα Εργοστάσιο» της Tesla στη Γερμανία παράγει το μοντέλο Y καθώς και κυψέλες μπαταρίας.
Στο Τέξας η Tesla διαθέτει ένα εργοστάσιο στο Όστιν και η Space X λειτουργεί μια εγκατάσταση δοκιμών και εκτοξεύσεων στην Μπόκα Τσίκα, κοντά στο Μπράουνσβιλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.