Κοσμος

Πτώματα και ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν πεταμένα σε πόλη στο Μεξικό

Τι «βλέπουν» οι αρχές πίσω από τα μακάβρια ευρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αρχές στο σημείο όπου βρέθηκαν τα πτώματα στο Μεξικό
© Youtube / Sky News

Μεξικό: Πεταμένα πτώμα σε δρόμους πόλης - Νέο κύμα βαρβαρότητας και διαμάχες μεταξύ καρτέλ

Τα ακρωτηριασμένα και διαμελισμένα πτώματα 12 ανθρώπων βρέθηκαν σήμερα πεταμένα σε επτά τοποθεσίες σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι, της πόλης αυτής του Μεξικού, σε ένα κύμα βίας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της βιομηχανικής πρωτεύουσας της χώρας.

Τα αποτρόπαια ευρήματα ξυπνούν μνήμες από την αιματηρή περίοδο στα χρόνια του 2010 όταν οι διαμάχες των καρτέλ κυριαρχούσαν στην πόλη και πτώματα ανθρώπων βρίσκονταν να κείτονται στους δρόμους ή να κρέμονται από γέφυρες. Αυτή η βαρβαρότητα έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στο Μοντερέι, το οποίο πρόσφατα επιλέχτηκε ως τοποθεσία για το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Tesla.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα γεγονότα της Τρίτης δείχνουν να είναι μια συντονισμένη επίθεση και πιθανόν να προκλήθηκαν από μια εσωτερική διαμάχη στους κόλπους κάποιας εγκληματικής οργάνωσης που εδρεύει στην πολιτεία Ταμαουλίπας. «Από τα μηνύματα που βρέθηκαν (κοντά στα πτώματα) υπάρχει κάποια συσχέτιση», δήλωσε ο Πέδρο Ζαρντόν, ο εισαγγελέας της πολιτείας Νουέβο Λεόν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων χθες το μεσημέρι.

Φωτογραφίες των υποτιθέμενων μηνυμάτων που κυκλοφόρησαν στον τοπικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν ότι οι φόνοι διαπράχτηκαν από το Βορειοανατολικό Καρτέλ και ήταν αντίποινα για τη φερόμενη διείσδυση της οργάνωσης. Το γραφείο του εισαγγελέα δεν επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ