Κοσμος

Η Ουκρανία υποστηρίζει πως σκότωσε τον διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Ο Βίκτορ Σοκόλοφ φέρεται να εξέπνευσε σε επίθεση με στόχο αξιωματούχους του ναυτικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Το Κίεβο υποστηρίζει πως σκότωσε τον Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας - Σιγή ιχθύος από τη Μόσχα.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν πως σκότωσαν τον Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητή του στόλου της Μαύρης Θάλασσας © Wikimedia Commons

Ουκρανία: Το Κίεβο υποστηρίζει πως σκότωσε τον Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας - Σιγή ιχθύος από τη Μόσχα.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως σκότωσαν τον Βίκτορ Σοκόλοφ, διοικητή του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με το πλήγμα που πραγματοποίησαν την Παρασκευή εναντίον του γενικού επιτελείου του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη, στην προσαρτημένη Κριμαία.

«Τριάντα τέσσερις αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, σκοτώθηκαν» από το πλήγμα, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις μέσω της πλατφόρμας Telegram, χωρίς ωστόσο να παράσχουν κάποια απόδειξη.

«Εκατόν πέντε άλλοι μέσα στο κτίριο τραυματίστηκαν. Το κτίριο του γενικού επιτελείου έχει καταστραφεί σε σημείο που δεν μπορεί να επισκευασθεί», διαβεβαίωσε η ίδια πηγή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, ενώ η Μόσχα δεν γνωστοποιεί ποτέ τις απώλειές της στην Ουκρανία, ακόμη κι όταν πρόκειται για υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Η Ρωσία είχε αναφέρει την Παρασκευή πως ένας στρατιωτικός είναι αγνοούμενος μετά την επίθεση, η οποία προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Εντείνονται τα στρατηγικά και συμβολικά πλήγματα έναντι της Ρωσίας στην Κριμαία

Ο Σοκόλοφ διορίστηκε ως νέος διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας με έδρα την Κριμαία τον Αύγουστο του 2022 προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα της Κριμαίας, αφού χτυπήθηκε από σειρά ουκρανικών βομβαρδισμών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουκρανία αύξησε απότομα τον ρυθμό των χτυπημάτων στην Κριμαία, καθώς επιδιώκει να επιφέρει στρατηγικά και συμβολικά πλήγματα στα ρωσικά στρατεύματα που προσάρτησαν παράνομα τη χερσόνησο το 2014.

Το Σαββατοκύριακο, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν πλάνα από την επίθεση της Παρασκευής, τα οποία έδειχναν πυραύλους Storm Shadow που προμήθευσαν οι Βρετανοί να χτυπούν την οροφή του ναυτικού αρχηγείου στη Σεβαστούπολη.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ