Κοσμος

Reuters: O Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός τoυ κατηγορούνται για δωροδοκία

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δέχθηκαν μετρητά, μπάρες χρυσού και μια Mercedes από επιχειρηματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρόμπερτ και η Ναντίν Μενέντεζ
Ο Ρόμπερτ και η Ναντίν Μενέντεζ © EPA/TING SHEN/BLOOMBERG POOL

Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης του απήγγειλε κατηγορίες για δωροδοκία στον Ρόμπερτ και τη Ναντίν Μενέντεζ

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για αδικήματα δωροδοκίας βρίσκονται ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν.

Όπως ανακοινώθηκε, η ομοσπονδιακή εισαγγελία των ΗΠΑ στο Μανχάταν απήγγειλε κατηγορίες για δωροδοκία, καθώς το ζεύγος Μενέντεζ φέρεται να δέχθηκε χιλιάδες δολάρια από τρεις επιχειρηματίες του Νιού Τζέρσεϊ, με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη και την επιρροή του Μενέντεζ ως γερουσιαστή, ούτως ώστε να επιδιώξουν να προστατεύσουν και να πλουτίσουν τους επιχειρηματίες και να ωφελήσουν την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές για υποθήκες σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Ο Ρόμπερτ και η Ναντίν Μενέντεζ αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας: συνωμοσία για τη διάπραξη δωροδοκίας, συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης για την παροχή έντιμων υπηρεσιών και συνωμοσία για τη διάπραξη εκβιασμού.

Oι εισαγγελείς τώρα θέλουν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής να παραδώσει περιουσιακά του στοιχεία, όπως το σπίτι του στο Νιού Τζέρσεϊ, μια Mercedes-Benz του 2019 και περίπου 566.000 δολάρια σε μετρητά, μπάρες χρυσού και σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω γερουσιαστής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν από δικαστήριο στο Νιού Τζέρσεϊ για αποδοχή ιδιωτικών πτήσεων, προεκλογικών συνεισφορών και άλλων δωροδοκιών από πλούσιο προστάτη με αντάλλαγμα επίσημες χάρες. Ωστόσο, στη δίκη του 2017 οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία. 

Με πληροφορίες από Reuters

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ