Κοσμος

Μήνυση στη Google από την οικογένεια οδηγού που σκοτώθηκε σε γέφυρα που είχε καταρρεύσει

Η εταιρεία κατηγορείται ότι δεν είχε επικαιροποιήσει τους χάρτες εδώ και 9 χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Philip Paxson με τη σύζυγό του σε ανέμελες στιγμές πριν το δυστύχημα
© Youtube

Μήνυση στη Google από οικογένεια οδηγού: Η κατάρρευση γέφυρας, οι παλιού χάρτες και οι ευθύνες για τον θάνατο του Philip Paxson

Κατά της Google στρέφεται η οικογένεια ενός Αμερικάνου που σκοτώθηκε όταν έπεσε από γέφυρα που είχε καταρρεύσει. Η οικογένεια του Philip Paxson μήνυσε την εταιρεία, αφού ισχυρίζεται ότι για το δυστύχημα ευθύνεται η Google καθώς δεν είχε ενημερώσει τον χάρτη για τη συγκεκριμένη διαδρομή εδώ και εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με το BBC, η υπόθεση κατατέθηκε στο πολιτικό δικαστήριο της κομητείας Γουέικ την Τρίτη. Σχεδόν έναν χρόνο μετά του Paxson.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Το δυστύχημα καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν ο Philip Paxson προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητο πάνω από την κατεστραμμένη γέφυρα στο Hickory της Βόρειας Καρολίνας.

Σύμφωνα με το BBC, εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία εξετάζει τους ισχυρισμούς. Ο Paxson, πατέρας δύο παιδιών, τη μοιραία ημέρα έφευγε από το στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου, το οποίο βρισκόταν σε μια άγνωστη για εκείνον γειτονιά, σύμφωνα με την αγωγή της οικογένειας. «Δεν ήταν εξοικειωμένος με τους τοπικούς δρόμους, βασίστηκε στους Χάρτες Google, αναμένοντας ότι θα τον κατευθυνόταν με ασφάλεια στο σπίτι στη σύζυγο και τις κόρες του», ανέφεραν οι δικηγόροι της οικογένειας σε δήλωση που ανακοινώνει την αγωγή. «Καθώς οδηγούσε προσεκτικά στο σκοτάδι και τη βροχή, ακολούθησε τις οδηγίες της Google».

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν επανειλημμένα επικοινωνήσει με την Google για να τους ζητήσουν να αλλάξουν τους διαδικτυακούς τους χάρτες μετά την κατάρρευση της γέφυρας το 2013, ισχυρίζεται η αγωγή. Τα εμπόδια που συνήθως τοποθετούνταν στην είσοδο της γέφυρας έλειπαν λόγω βανδαλισμών, σύμφωνα με το Charlotte Observer. Η αγωγή μηνύει επίσης τρεις τοπικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι είχαν καθήκον να συντηρήσουν τη γέφυρα.

«Οι κόρες μας μάς ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους, και δεν έχω λόγια που μπορούν να καταλάβουν γιατί, ως ενήλικας, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS και τη γέφυρα θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει έτσι, λίγο σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η σύζυγός του, Alicia Paxson.

«Λυπούμαστε πολύ για την οικογένεια Paxson», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Google στο AP News και συμπλήρωσε «Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης στους Χάρτες και εξετάζουμε αυτήν την αγωγή».

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ